18 Ιανουαρίου 2024

Βασίλης Τσιτσάνης: Μεγάλη και μοναδική η προσφορά του

Γεννήθηκε και πέθανε ίδια μέρα 18 Γενάρη: η φυσική του απουσία δεν κατάφερε να τον στερήσει από καμιά παρέα, από κανένα γλέντι και γιορτή, γιατί «ζει και βασιλεύει» στην καθημερινότητά μας, με τα τραγούδια του να μας συντροφεύουν πάντα στη θλίψη, στον καημό, στον πόνο και στο άχτι μας, αλλά και στον έρωτα, στο κέφι, στη χαρά μας.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης υπήρξε ο δημιουργός που έδωσε συνέχεια στο ρεμπέτικο τραγούδι, δίνοντας το δικό του χρώμα και στίγμα. Συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής, άνοιξε νέους ορίζοντες στο λαϊκό τραγούδι, αναδεικνύοντας μέσα από τα τραγούδια του τη ζωή του λαού μας. «Τίποτα δεν αγνόησα στα τραγούδια μου, διότι κι αυτό το θεωρούσα χρέος. Εγραψα για την Ελλάδα, για τη φτώχεια, για τη γυναίκα, για την εργατιά, για τον πόνο, για την αδικία, για το χαμό, για τη φυγή, για τη λευτεριά, για τον πόθο, για το ανικανοποίητο. Και πού δε φτερούγισε η φαντασία μου όλα αυτά τα χρόνια...», έλεγε ο ίδιος.

                       Άνοιξε νέους ορίζοντες

Χτίζοντας νότα τη νότα στην καρδιά της ρωμιοσύνης την απέραντη μουσική του, κατέθεσε ένα πλουσιότατο έργο σε μέγεθος και ποιότητα. Δημιουργώντας με το τεράστιο ταλέντο του τραγούδια σαν τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», τον «εθνικό ύμνο» του λαϊκού μας τραγουδιού, που γράφτηκε μέσα στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής. Ενα τραγούδι εμπνευσμένο από «τα τραγικά περιστατικά που συνέβαιναν τότε στον τόπο μας, με την πείνα, τη δυστυχία, το φόβο, την καταπίεση, τις συλλήψεις, τις εκτελέσεις». Ανάμεσα στις δεκάδες επιτυχίες του τα τραγούδια: «Αρχόντισσα», «Αχάριστη», «Μπαξέ τσιφλίκι», «Τα πέριξ», «Νύχτες μαγικές», «Ξημερώνει και βραδιάζει», «Απόψε στις ακρογιαλιές», «Της Γερακίνας γιος» κ.ά. Ο Β. Τσιτσάνης υπήρξε ο δάσκαλος για τις γενιές των καλλιτεχνών που ακολούθησαν. Για μισό αιώνα, σκυμμένος πάνω σε τρεις διπλές χορδές, συνταίριαζε την αγωνία, τη λαχτάρα, την αγάπη του λαού μας. Αυτού του λαού, που τον αγάπησε και τον τοποθέτησε δίπλα στον Μάρκο Βαμβακάρη, στο πάνθεο των Αθανάτων.

Τα πρώτα του τραγούδια τα γράφει σε ηλικία 15 χρόνων. Στα τέλη του 1936 φεύγει από τα Τρίκαλα για την Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει νομικά. Για να συμπληρώσει τα έσοδά του δουλεύει παράλληλα σε ταβέρνες. Σε μια απ' αυτές γνωρίζει τον τραγουδιστή Δημήτρη Περδικόπουλο, ο οποίος τον πηγαίνει σε μια δισκογραφική εταιρεία. Ηχογραφεί για πρώτη φορά το 1937, αλλά το κύριο μέρος των προπολεμικών δίσκων του πραγματοποιείται τα επόμενα χρόνια. Η «Αρχόντισσα» είναι το πιο γνωστό τραγούδι που ηχογραφεί τότε αλλά μαζί μ' αυτό βρίσκουν θέση στη δισκογραφία τραγούδια όπως τα «Να γιατί γυρνώ», «Γι' αυτά τα μαύρα μάτια σου» και πολλά άλλα που ερμηνεύουν ο Στράτος Παγιουμτζής, ο Στελλάκης Περπινιάδης, ο Κερομύτης αλλά και ο Μάρκος Βαμβακάρης. Με αυτά τα τραγούδια ο Τσιτσάνης δίνει δημιουργική συνέχεια στο λαϊκό τραγούδι και το φέρνει σε πλατύτερο κοινό. Μ' αυτά απαντά στη λογοκρισία της Μεταξικής δικτατορίας, η οποία απαγορεύει τόσο τα προϋπάρχοντα τραγούδια του ρεμπέτικου όσο και τις εμφανείς ανατολίτικες μελωδίες. Τα χρόνια της Κατοχής τα περνά στη Θεσσαλονίκη, όπου δουλεύει σε διάφορα μαγαζιά. Αυτά τα χρόνια γράφει πολλά από τα τραγούδια που ηχογραφεί μετά τον πόλεμο, όταν άνοιξαν ξανά τα εργοστάσια δίσκων. «Αχάριστη», «Μπαξέ τσιφλίκι», «Τα πέριξ», «Νύχτες μαγικές», «Ζητιάνος της αγάπης», «Ντερμπεντέρισσα» και βέβαια τη «Συννεφιασμένη Κυριακή». Το 1946 εγκαθίσταται ξανά στην Αθήνα και αρχίζει πάλι να ηχογραφεί. Η δεκαετία 1945 - 1955 είναι ίσως η κορυφαία της καριέρας του καθώς γνωρίζει την πλατιά καταξίωση στη δισκογραφία και η πιο μεστή δημιουργικά γι' αυτόν. Φέρνει στο προσκήνιο νέες φωνές που υπηρετούν τα τραγούδια του και δένονται μαζί του: Την Μαρίκα Νίνου, την Σωτηρία Μπέλλου, τον Πρόδρομο Τσαουσάκη. «Είμαστε αλάνια», «Πήρα τη στράτα κι έρχομαι», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Τρελός Τσιγγάνος», «Πέφτουν της βροχής οι στάλες», «Ομορφη Θεσσαλονίκη», «Αντιλαλούνε τα βουνά», «Κάνε λιγάκι υπομονή», «Φάμπρικες», «Πέφτεις σε λάθη», «Καβουράκια», «Κάθε βράδυ λυπημένη», «Ξημερώνει και βραδιάζει», «Ελα όπως είσαι», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια του γι' αυτή την περίοδο.

               Μια διατριβή για το έργο του

Αποτελεί η μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη από μόνη της ένα ξεχωριστό είδος; Τι μπορεί να αποκαλύψει η ανάλυση της συνθετικής τεχνοτροπίας του σχετικά με τα «σύνορα» του ρεμπέτικου και του νεότερου λαϊκού τραγουδιού; Ποιες οι ουσιαστικές συνθετικές διαφορές μεταξύ των τραγουδιών του και των ρεμπέτικων τραγουδιών πριν από αυτόν; Ποια τα κύρια στοιχεία του στίγματος του Τσιτσάνη;

Ποιος θα το πίστευε ότι το ενδιαφέρον για τέτοιου είδους απαντήσεις θα ερχόταν από το Λιντς της Βρετανίας; Η έκπληξη του νέου μουσικού, απόφοιτου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκου Ορδουλίδη, που έκανε το μεταπτυχιακό του, ήταν μεγάλη ακούγοντας τους καθηγητές του εκεί να του μιλούν για την Σωτηρία Μπέλλου και τον Βασίλη Τσιτσάνη. Η έκπληξη του Νίκου Ορδουλίδη ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν οι συνομιλητές του του πρότειναν να κάνει στο εκεί πανεπιστήμιο τη διατριβή του με θέμα τον Βασίλη Τσιτσάνη.

«Δυστυχώς έξω ενδιαφέρονται, όπως αποδείχθηκε, περισσότερο γι' αυτά τα θέματα», λέει ο Νίκος Ορδουλίδης, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια άρχισε μια έρευνα που όχι μόνο θα βοηθήσει τον ίδιο ως επιστήμονα, αλλά και θα βάλει τις βάσεις ενός αρχείου πολλαπλά πολύτιμου. Τίτλος Διδακτορικού: «Η Δισκογραφική Καριέρα του Βασίλη Τσιτσάνη (1936 - 1983). Ανάλυση της Μουσικής του και τα Προβλήματα της Ερευνας στην Ελληνική Λαϊκή Μουσική».

«Ο Βασίλης Τσιτσάνης - λέει ο Ν. Ορδουλίδης - είναι μία φυσιογνωμία - κλειδί στην ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Ο Τσιτσάνης ως μουσικός και ως συνθέτης ήταν καινοτόμος και ανακαινιστής. Οι ρίζες της μουσικής του βρίσκονται στο ρεμπέτικο είδος. Αλλάζοντας τις ρίζες αυτές, δημιούργησε, διαμόρφωσε και καθιέρωσε το ελληνικό λαϊκό είδος μουσικής. Μια προκαταρκτική ανάλυση των ηχογραφημένων τραγουδιών του Τσιτσάνη φανερώνει τη μοναδική και ξεχωριστή του συνεισφορά ως εκτελεστή και συνθέτη. Η ανάλυση επίσης φανερώνει το πόσο μεγάλο ρόλο και αντίκτυπο είχε η μουσική του Τσιτσάνη στην εξέλιξη και γενικά στην ιστορία της ελληνικής λαϊκής μουσικής».

Μια φυσιογνωμία - κλειδί

Πολλά από τα βασικά συστατικά της συνθετικής τεχνοτροπίας του Τσιτσάνη αντλούνται από τις παραδοσιακές φόρμες που απαντώνται στο ρεμπέτικο, πριν από αυτόν.

«Υπάρχει, όμως, ένα αρκετά ξεχωριστό χαρακτηριστικό», επισημαίνει στο διδακτορικό του ο Ν. Ορδουλίδης, «εξαιτίας της μεγάλης σε διάρκεια δισκογραφικής του καριέρας (1936 - 1983), η τεχνοτροπία του παρουσιάζει αλλαγές από περίοδο σε περίοδο. Οι συγκρίσεις μεταξύ του πριν με το μετά φανερώνουν τις διαφορές, τις ομοιότητες και γενικώς τις σχέσεις - συνδέσεις των διαφόρων περιόδων. Σχέσεις οι οποίες και γεννούν πολλά ερωτήματα: Με ποιο τρόπο επηρέασε ο Τσιτσάνης την επόμενη γενιά του λαϊκού τραγουδιού; Ακολουθεί "κάτι", ή είναι αυτός το "κάτι" που ακολουθείται; Αν δεχτούμε το δεύτερο, συμβαίνει όλο αυτό εν γνώσει του ιδίου; Γνωρίζει τις διαστάσεις και τις επιδράσεις των αλλαγών που εισάγει στο είδος; Δημιουργεί, με άλλα λόγια, μουσική συνειδητά ή όχι; Κυρίως από προφορικές πηγές καταλαβαίνουμε πως ήταν ικανός να αντιληφθεί και να αξιολογήσει τις εξελίξεις, όπως για παράδειγμα τις ανάγκες της αγοράς, τις προτιμήσεις του κοινού και γενικά τη μόδα την οποία η μουσική βιομηχανία κάθε φορά προωθούσε. Ακρως σημαντικά είναι τα νέα στοιχεία που εισήγαγε αμέσως μετά το τέλος του πολέμου (1946) και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Columbia. Τις προθέσεις του γύρω από τα νέα αυτά στοιχεία έδειξε από το προπολεμικό του κιόλας έργο (παράδειγμα τα τραγούδια του που ο ίδιος αποκαλούσε καντάδες). Από δικές του συνεντεύξεις, καθώς και από μαρτυρίες, πληροφορούμαστε πως ετοίμασε ένα ολοκαίνουριο, σημαντικού όγκου ρεπερτόριο κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στη Θεσσαλονίκη, όπου και έζησε. Με την επιστροφή του στη δισκογραφία, ήταν έτοιμος να ηχογραφήσει το ρεπερτόριο αυτό, το οποίο φαίνεται πως αποτελεί τη βάση του (νέου) λαϊκού τραγουδιού. Γενική παραδοχή αποτελεί το γεγονός πως η περίοδος μεταξύ του 1940 και του 1950 υπήρξε μία περίοδος γεμάτη μεγάλες αλλαγές για το ελληνικό τραγούδι, πολλές από τις οποίες "χρεώνονται" στον Τσιτσάνη».

                 Αθάνατος, χάρη στα τραγούδια του

Αριστούλα Ελληνούδη _Ριζοσπάστης
Μια εργοβιογραφία του θυμίζει την πολύχρονη απουσία του κορυφαίου λαϊκού δημιουργού

Ήταν από εκείνους τους ανθρώπους, που ο φυσικός τους θάνατος δε βάζει τέλος στην ύπαρξή τους. Κι όμως ο Βασίλης Τσιτσάνης «ζει και βασιλεύει» στην καθημερινότητά μας. Τα τραγούδια του είναι και θα είναι στο στόμα ολωνών μας. Είτε στη θλίψη, στον καημό, στον πόνο και στο άχτι μας, είτε στον έρωτα, στο κέφι, στο γλέντι, στη χαρά μας. «Οταν έφτιαχνα ένα τραγούδι, ζούσα δυο ζωές. Μια όταν το έγραφα και μια όταν το έπαιζα στον κόσμο», έλεγε ο Τσιτσάνης. Ετσι και κάθε ρωμιός - σήμερα και για πάντα - όποτε λέει ένα τραγούδι του είναι σαν να «ζει» δυο ζωές. Και τη δική του και του Τσιτσάνη. Το έργο του Τσιτσάνη, κατά την άποψη σημαντικών μουσικολόγων αλλά και συνθετών, χρήζει και αξίζει - ιδιαίτερης, μέσα στο είδος του λαϊκού τραγουδιού - συστηματικής μελέτης.

Σημαντικότατο βοήθημα για τη διεξαγωγή, κάποτε, μιας συστηματικής μελέτης, του πληθωρικού έργου του, αποτελεί το νέο βιβλίο του Σώτου Αλεξίου «Ο ξακουστός Τσιτσάνης» (εκδόσεις «Κοχλίας», 480 σελ.), μέσω του οποίου τιμούμε, με την ευκαιρία της 20χρονης απουσίας του, τη μνήμη του Βασίλη Τσιτσάνη. Να σημειώσουμε ότι το - εικονογραφημένο με σπάνιες φωτογραφίες - βιβλίο, πλαισιώνουν εκτενή και χρονικά τεκμηριωμένα παραρτήματα με: Τα τραγούδια που ηχογράφησε ο Τσιτσάνης σε δίσκους 78 στροφών, από το 1946-1957. Με τα τραγούδια του σε δίσκους 45 στροφών (και στους δύο καταλόγους περιλαμβάνονται και οι στίχοι). Με σημειώσεις και ευρετήριο τραγουδιών.

Το βιβλίο αυτό, σαν «συνέχεια» του πρώτου βιβλίου του Σώτου Αλεξίου «Βασίλης Τσιτσάνης. Η παιδική ηλικία ενός ξεχωριστού δημιουργού», ολοκληρώνει την πολύχρονη έρευνα του συγγραφέα σχετικά με τον προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό βίο και το πληθωρικό έργο του Τσιτσάνη, υπό το «φως» και σε απόλυτη συνάρτηση με τις πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις και συνθήκες -και στο χώρο της λαϊκής μουσικής και γενικότερα των καλλιτεχνικών θεαμάτων, λ.χ. του θεάτρου - στο διάβα των δεκαετιών, από το 1934 μέχρι και το θάνατό του. «Πηγές» της έρευνας του Σ. Αλεξίου δεν ήταν μόνον εφημερίδες, χειρόγραφα, γράμματα, ρεκλάμες κέντρων, φωτογραφίες, δισκογραφικά ντοκουμέντα κλπ. Κυρίως, ήταν η συμπαράσταση της οικογένειας του συνθέτη, και οι ζωντανές αφηγήσεις - μαρτυρίες, πολλών ομοτέχνων και συνεργατών του, εκπροσώπων δισκογραφικών εταιριών, συλλεκτών του έργου του. Αλλά και μαρτυρίες συμμαθητών και φίλων του από τα Τρίκαλα - λ.χ. του κατοπινού κομμουνιστή και αντάρτη του ΕΛΑΣ Γιώργου Μπακοβασίλη, ο οποίος διωκόμενος, μετά την απελευθέρωση, κρύφτηκε από τον Τσιτσάνη στο μαγαζί του Χειλά, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι τον γνώρισαν, σε ανύποπτο χρόνο. Μεταξύ των τελευταίων είναι ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης, ο αγωνιστής της ΕΠΟΝ, ζωγράφος Γιώργος Φαρσακίδης κ.ά. Αξίζει τον κόπο να σταθούμε σε μερικές τέτοιες μαρτυρίες.

                      Το ξεκίνημα

Ο Τσιτσάνης στη σχολική περίοδο 1932-33 φοιτά στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου Τρικάλων. Καθώς, όμως, όπως αφηγείται ο συμμαθητής και φίλος του Γ. Μπακοβασίλης, «ήταν αγαπητός και περιζήτητος στις γλεντζέδικες παρέες» της γενέτειράς του για το μπουζούκι που έπαιζε, μένει μεταξεταστέος στα μαθηματικά». Ξαναδίνει το μάθημα και το Φλεβάρη του 1934, παίρνει το απολυτήριο. Το Γενάρη του 1935 περνά περιοδεύων κι ύστερα κατεβαίνει στην Αθήνα, με το μπουζούκι του κρυμμένο στο σακάκι, να σπουδάσει Νομικά. Για να επιβιώσει, το «βλαχάκι», όπως τον έλεγαν «οι μάγκες» της Αθήνας, παίζει σε μικρομάγαζα μπουζούκι και τραγουδά «κάτι αλλιώτικα τραγούδια». Αυτή τη χρονιά μπαίνει και στη δισκογραφία με το τραγούδι «Σ' έναν τεκέ σκαρώσανε» και συμμετοχή στην «Άμαξα» του Περδικόπουλου. Το 1938 ο στρατευμένος πια Τσιτσάνης, υπηρετεί στο Τάγμα Τηλεγραφητών στη Θεσσαλονίκη, όπου στάλθηκε και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Τότε πρωτογνωρίζονται και ξανασυναντώνται το 1940 στο Τάγμα Μηχανικών στα Γιαννιτσά, πριν αναχωρήσουν για το μέτωπο.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης διηγείται για τη ζωή τους στο Τάγμα Τηλεγραφητών: «Όταν πήγα εγώ στο Τάγμα, ο Τσιτσάνης ήταν ήδη γνωστός και αγαπητός στους φαντάρους. Συχνά τα βράδια μετά το προσκλητήριο πηδούσε τα συρματοπλέγματα με κάποιον άλλο και πήγαιναν στις ταβέρνες που ήταν γύρω από το στρατόπεδο και δούλευαν μέχρι αργά το βράδυ. Με τον ίδιο τρόπο ξαναγύριζαν και ούτε γάτος ούτε ζημιά. Κάποια φορά όμως ο επιλοχίας τού έστησε καρτέρι και τον έπιασε στα πράσα, που πηδούσε το φράχτη. Την άλλη μέρα το πρωί στην αναφορά τον ρωτάει ο λοχαγός: "Τι γύρευες στα σύρματα τέτοια ώρα, Τσιτσάνη;". Κι αυτός με χιούμορ και ετοιμόλογος του απαντά: "Ασυρματιστής δεν είμαι κυρ λοχαγέ; Πήγα να τα επιθεωρήσω, να δω αν είναι εντάξει"».

Το 1938, με επταήμερη άδεια από το στρατό, κατεβαίνει στην Αθήνα και ηχογραφεί την «Αρχόντισσα» και άλλα τραγούδια. Αυτή τη χρονιά δισκογράφησε 25 τραγούδια στην Odeon, 7 στην Columbia και 9 στη HMV. Το 1939, με άδειες του στρατού κατεβαίνει συχνά στην Αθήνα και ηχογραφεί τραγούδια του. Στη Θεσσαλονίκη, νοικιάζει ένα δωματιάκι στην οδό Στρωμνίτσης 20, στο Ντεπό. Γείτονάς του, είναι ο έφηβος τότε, Γιώργος Φαρσακίδης, ο οποίος θυμάται ότι κοντά στη γειτονιά ήταν το Τάγμα Τηλεγραφητών. Οτι τις Κυριακές «τα φαντάρια τρώγανε πατάτες με κρέας» κι ότι μέχρι να γίνει το φαγητό, «παίζανε ποδόσφαιρο στο γήπεδο. Πολλές φορές είδα τον Τσιτσάνη πάνω στις κερκίδες, ανάμεσα στους αξιωματικούς, να παίζει το μπουζούκι και να τραγουδά μαζί τους. Εμείς, τα μαγκάκια της γειτονιάς, όταν βλέπαμε τον Τσιτσάνη με το μπουζούκι, δίναμε σύρμα και στους άλλους και τρέχαμε ν' ακούσουμε τον φαντάρο που, όπως λέγαμε, τραγουδούσε στα γραμμόφωνα».

Τα χρόνια στη Θεσσαλονίκη

Το 1939 ο Τσιτσάνης αρραβωνιάζεται την αγαπημένη του Ζωή, και στις αρχές του 1940 απολύεται από το στρατό. Στην Αθήνα ηχογραφεί κάθε τόσο καινούρια τραγούδια. Κηρύσσεται ο Πόλεμος και ο Τσιτσάνης επιστρατεύεται. Δίνει στη μάνα του φίλου του Γκανάτσου, την κυρ Αγγέλα, να του φυλάξει το μπουζούκι, «θά 'ρθω να το πάρω μετά τον πόλεμο» της λέει και στις 30 Οκτώβρη φεύγει με το 20 Τάγμα Μηχανικών για την πρώτη γραμμή του μετώπου. Επιστρέφοντας από το μέτωπο, προβληματίζεται πού να κυνηγήσει το μεροκάματο. Επιλέγει να δουλέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου ελπίζοντας σε ένα κομμάτι ψωμί περιοδεύουν και αθηναϊκοί θίασοι, και γενικότερα σε μακεδονικές πόλεις.

Καθώς κλείσανε «Τα κούτσουρα του Δαλαμάγκα», μετά το θάνατο του Δαλαμάγκα, ο συνθέτης με τη Ζωή ανοίγουν ένα δικό τους μικρομάγαζο, το «Ουζερί Τσιτσάνης», όπου εμφανίστηκαν πολλοί ομότεχνοι του Τσιτσάνη στα χρόνια της κατοχής. Στη διάρκεια της κατοχής έγραψε δεκάδες τραγούδια, δούλεψε και σε άλλα μαγαζιά, περιόδευσε σε μακεδονικές πόλεις, παντρεύτηκε τη Ζωή, και έγινε πατέρας (1943).

Δυο τραγούδια για το ΕΑΜ

«Ο Τσιτσάνης δεν είχε στόφα ήρωα. Τις ηρωικές πράξεις τις θαύμαζε στους άλλους. Λίγο πριν φύγουν οι Γερμανοί από τη Θεσσαλονίκη έγραψε δυο τραγούδια - ύμνους για την αντίσταση, που όπως είπε ο ίδιος, κάπου κάπου τα παίζανε στο μαγαζί. Αλλοι λένε πως ήταν παραγγελία από το ΕΑΜ και άλλοι πως τον πίεσαν αντάρτες του ΕΛΑΣ όταν ήταν στην Πύλη Τρικάλων, τον Ιούνιο του 1943», σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου και παραθέτει γραπτή μαρτυρία του Τσιτσάνη: «Τραγούδια, όπως λένε "αντιστασιακά " έγιναν στα βουνά. Εγώ έχω γράψει δύο τέτοια, ένα για τους αντάρτες και ένα επαναστατικό, όταν πλησιάζαμε στην απελευθέρωση. Αυτό για τους αντάρτες σε ρυθμό χασάπικο 2/4, το δε επαναστατικό είναι μαρς. Αυτά τα έγραψα την τελευταία χρονιά, πριν την απελευθέρωση και τα τραγουδούσαμε εν κλειστώ κύκλω».

Ο στενός φίλος και συνεργάτης του συνθέτη, Αντρέας Σαμαράς, διηγείται: «Πολλές φορές διάφοροι φίλοι του Βασίλη του κάνανε πρόταση να γίνει μέλος του ΕΑΜ. Ηταν όμως διστακτικός, δεν το αποφάσιζε. Κάποια φορά, άνοιξη του '44, ήρθε απεσταλμένος από την επιτροπή του ΕΑΜ Επανωμής και τον κάλεσε να τους επισκεφθεί για να μιλήσουνε. Ο Βασίλης αφού το σκέφθηκε πολύ του λέει: "Να τους πεις πως θά 'ρθω σε λίγες μέρες". Πράγματι σε κάνα δυο μέρες πήγαμε. Εγώ, ο Βασίλης και η Ζωή. Μας υποδέχτηκαν τα μέλη της επιτροπής του ΕΑΜ. Είχανε πανηγύρι, γιορτές, θέατρο, Καραγκιόζη, σε ένα πάλκο στην πλατεία έπαιζαν τα κλαρίνα και χόρευαν. Εκεί ζούσαν ελεύθεροι. Ολοι ήταν αρματωμένοι. Μας συμπεριφέρθηκαν με μεγάλο σεβασμό. Πολλοί ήξεραν τον Βασίλη και τον παρακάλεσαν να τους παίξει τραγούδια του. Εκεί έγραψε και τα δυο τραγούδια για το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Τα έπαιζε συνέχεια και τα μάθανε και οι κλαρινιτζήδες και τα παίζανε μαζί. Ολοι ήταν ξετρελαμένοι με τον Τσιτσάνη. Εγώ ύστερα από τρεις τέσσερις μέρες έφυγα, γιατί έπρεπε να κοιτάξω και το μαγαζί, για. Ο Βασίλης και η Ζωή ήρθαν ύστερα από μερικές μέρες. Αποφασίστηκε να μείνει έξω από το ΕΑΜ και να το βοηθάει όποτε υπήρχε ανάγκη. Ετσι κι έγινε. Πολλοί βρήκαν καταφύγιο στο "Ουζερί" για μια δυο μέρες».

Παραθέτουμε τον ύμνο του ΕΑΜ, που έγραψε ο Τσιτσάνης:

«Ζήτω το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ.
Χρόνια τώρα πάνω στα βουνά
της Ελλάδος τα γερά τα παιδιά
το ντουφέκι πάντα συντροφιά
πολεμούν για την ελευθεριά.
Ζήτω το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ
της ΕΠΟΝ ο κάθε ήρωας.
Δόξα και τιμή στους τρεις εσάς
».
Αθάνατα, αλληγορικά τραγούδια

Με την απελευθέρωση «ανάσανε» όχι μόνο ο λαός αλλά και οι δημιουργοί της λαϊκής μουσικής. Στην εφημερίδα «Λαϊκή Φωνή», οργάνου του Γραφείου της ΚΟ Περιοχής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στις 12 Μάη του 1945 αναγγέλλεται: «Από σήμερα Σάββατο στην ταβέρνα "Τ' Αμπέλι" παίζει ο Τσιτσάνης». Η χαρά της λευτεριάς δεν κράτησε, δυστυχώς, πολύ. Οι ταγματαλήτες ξανακάνανε την τρομοκρατική εμφάνισή τους και στα λαϊκά μουσικομάγαζα της Θεσσαλονίκης. Το 1946 ο Τσιτσάνης αποφασίζει να κατεβεί, οριστικά, στην Αθήνα. Είναι, άλλωστε, ξακουστός. Αλλά και της Αθήνας τα μαγαζιά δεν τα αφήνουν σε ησυχία τα - πληρωμένα τώρα από την αγγλοκρατία και «εθνικόφρονα» - αποβράσματα.

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που έγινε ένα βράδυ του 1949, στο μαγαζί του «Τζίμη του Χοντρού», όπου έπαιζαν ο Τσιτσάνης με τη Σωτηρία Μπέλλου. Στο μαγαζί, βρίσκονται οι διαβόητοι Χίτες αδελφοί, Κατελαναίοι. Επιδείχνοντας τα όπλα τους, θορυβούν και ειρωνεύονται τη Σωτηρία Μπέλλου, την ώρα που τραγουδά. Εκείνη αντιδρά. Της φωνάζουν «Πες, μωρή παλιοκομμούνι το τραγούδι "Του αϊτού ο γιος"». Αντ' αυτού η πρώην αντάρτισσα του ΕΛΑΣ, απαντά δεν το ξέρω και αρχίζει να λέει το τραγούδι του Τσιτσάνη, γραμμένο το 1947, «Κάποια μάνα αναστενάζει» (και στη στροφή που το τραγούδι λέει «ο λεβέντης να γυρίσει απ' τη μαύρη ξενιτιά» το παραφράζει «ο λεβέντης να γυρίσει απ' τη μαύρη Ικαριά»). Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Εκείνη δεν το έβαζε κάτω. Οι Χίτες την έβρισαν ελεεινά, τη χτύπησαν, της κουρέλιασαν τα ρούχα και αιμόφυρτη την πέταξαν στο πάτωμα της τουαλέτας. Η Μπέλλου έφυγε αιμόφυρτη. Κι ο Τζίμης είπε στην κομπανία «κοιτάξτε να βρείτε γυναίκα. Μου το είπαν καθαρά πως αν δε φύγει το κομμούνι θα μου το κάψουν το μαγαζί».

Στη διάρκεια του εμφυλίου και στα μετεμφυλιακά «πέτρινα χρόνια», ανάμεσα στο ογκώδες συνθετικό και στιχουργικό έργο του Τσιτσάνη, περιλαμβάνονται και τραγούδια που εύγλωττα αλληγορούν, μιλώντας για το νέο ηρωικό αγώνα στα βουνά, για τα δεινά και το χαμό αμέτρητων αγωνιστών. Τι άλλο από αλληγορία είναι το τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή» (1948). Το τραγούδι και «Για μια κόρη ξελογιάστρα» (1947): «Χτίζουν και γκρεμίζουν κάστρα/ σ' ένα γλέντι φοβερό/ για μια κόρη ξελογιάστρα,/ κι αν χαθεί πού θα τη βρω./ Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω/ σε βουνά και σε γκρεμό,/ κι όμως ζω να τυραννιέμαι/ στο δικό της τον καημό./ Μου την άρπαξε η μοίρα/ μια βραδιά στο χαλασμό/ θα τη βρω και θα την πάρω/ τό 'χω βάλει για σκοπό».

Αλληγορία είναι και το «Το ρημαγμένο σπίτι» (1947): «Μπρος στο ρημαγμένο σπίτι/ με τις πόρτες τις κλειστές/ τον καημό μου σιγοκλαίω/ και ματώνουν οι καρδιές./ Ούτε μάνα ούτε αδέρφια/ κι εγώ έρημο πουλί,/ βλέπω αράχνες στο κατώφλι/ και χορτάρια στην αυλή./ Τι να πω και τι ν' αφήσω/ απ' την τόση συμφορά;/Ο,τι αγάπησα στον κόσμο/ δε θα δω άλλη φορά».

              Προπολεμική δισκογραφία _Εργογραφία _απόσπασμα

Έτος \ Τίτλος \ Αριθμός καταλόγου \ Πληροφορίες

·      1936    Σ' Ένα Τεκέ Σκαρώσανε      Odeon 1929   Με τη Γεωργία Μηττάκη.

Πικρός Είναι Ο Πόνος Μου

Μαντήλι Χρυσοκεντημένο Odeon 1990 Και τα δύο με την Ελβίρα Κάκκη, ψευδώνυμο της Ισπανίδας υψιφώνου Ελβίρας ντε Ιντάλγκο, που ζούσε στην Ελλάδα και υπήρξε για ένα διάστημα δασκάλα της Μαρίας Κάλλας.

·      1937    Να Γιατί Περνώ        Odeon 7005 Με τους Μάρκο Βαμβακάρη και Σοφία Καρίβαλη.

Μαριώ Και Μανάβης

Γκουβενάντα            Columbia 6305         Με τον Δημήτρη Περδικόπουλο.

Για Σένα Ξενυχτώ

Τα Χάνω Σαν Σε Βλέπω       Columbia 6344         Με τον Στελλάκη Περπινιάδη.

Όλα Τα Έχω Βαρεθεί (Είμαι Παιδάκι Με Ψυχή)

Ξελογιάστρα             Odeon 7068 & His Master's Voice 2438 Με τον Δ. Περδικόπουλο και τα δύο, αλλά ταυτόχρονα και με τους Στ. Περπινιάδη-Π. Χρυσίνη.

Ο Τσιτσάνης Στο Μόντε Κάρλο

Τρικαλινή Τσαχπίνα            HMV 2448    Το πρώτο τραγούδι με τους Στράτο Παγιουμτζή-Στ. Περπινιάδη και το δεύτερο με τους Σ. Περπινιάδη-Π. Χρυσίνη.

Με Θαμπώνουν Οι Ματιές Σου

Με Λικέρ Και Με Σαμπάνια           Parlophone 21936    Με τον Δ. Περδικόπουλο.

·      1938   Θα 'Ρθω Μια Γλυκιά Βραδιά (Μια Χιονισμένη Νύχτα)

Σ' Αυτόν Τον Κόσμο Δυστυχής       Columbia 6357         Το πρώτο με τον Στρ. Παγιουμτζή και το δεύτερο με τους Στ. Περπινιάδη-Π. Χρυσίνη.

Η Ξενητιά

Το Τρελοκόριτσο      Odeon 7095 Και τα δύο με τον Απόστολο Χατζηχρήστο.

Σήμερα Ξύπνησα Πρωί       Odeon 7107   Το αναφέρει ο Δ. Μανιάτης, μαζί με την Πλακιώτισσα του Α. Παγκαλάκη, στον ίδιο δίσκο, με ερμηνευτή τον Παγιουμτζή. Αγνοούνται λοιπά στοιχεία.

Πολίτισσα

Τι Θέλεις Από Μένα             HMV 2484    Το πρώτο με τους Δ. Περδικόπουλο-Π. Χρυσίνη και το δεύτερο με τον Σ. Περπινιάδη.

Παρηγοριά Τα Μάτια Σου

Δεν Το 'Πα Το Παράπονο   HMV 2523     Και τα δύο με τον Δημήτρη Ρουμελιώτη.

Η Μικρή Των Ποδαράδων Columbia 6432         Με τον Δ. Περδικόπουλο.

Απόψε Να Μην Κοιμηθείς HMV 2538    Με τους Ρίτα Αμπατζή-Σ. Περπινιάδη.

Ο Ασυρματιστής (Στο Τάγμα Τηλεγραφητών)

Από Σένα Τι Ζηλεύω            Odeon 7127   Και τα δύο με τους Περδικόπουλο-Τσιτσάνη.

Βασίλω

Δυο Χρόνια Σ' Αγαπώ          Odeon 7139   Και τα δύο με τον Δ. Περδικόπουλο.

Μπράβο Σου Πως Με Δουλεύεις

Τσιγγάνα Μου Γλυκιά         Odeon 7181   Και τα δύο με τον Σ. Παγιουμτζή.

Στα Ταβερνία Θα Τριγυρνώ

Στης Σαλονίκης Τα Στενά   Odeon 7182   Και τα δύο με τον Σ. Παγιουμτζή.

Μαριώ (Η Μαριγώ)

Χορός Πολίτικος      Odeon 7214   Το πρώτο με τον Σ. Παγιουμτζή. Το δεύτερο είναι ορχηστρικό.

Κάποτε Ζήλεψα

Μελαχρινή Κοπέλα Odeon 7222 Και τα δύο με τον Σ. Παγιουμτζή.

Πάνε Τα Παλιά

Προξενεύουν Τον Σταμάτη            Odeon 7248 Και τα δύο με τον Σ. Παγιουμτζή.

Αγαπώ Μια Παντρεμένη

Μαζί Σου Εγώ Που Τα 'Μπλεξα    Odeon 7254 Και τα δύο με τον Σ. Παγιουμτζή.

Μια Νύχτα Στο Πασαλιμάνι

Οι Μερακλήδες        Odeon 7287 Και τα δύο με τον Σ. Παγιουμτζή.

Θα Ρωτήσω Τη Μαμά Σου

Μες Στην Πολλή Σκοτούρα Μου   HMV 2540    Το πρώτο με τους Σ. Παγιουτμζή-Σ. Περπινιάδη και το δεύτερο με τον Σ. Παγιουμτζή.

·      1939    Αρχόντισσα   Columbia 6440         Ηχογραφήθηκε τον Δεκέμβριο του 1938 και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1939 με τους Παγιουμτζή-Περπινιάδη. Στην άλλη πλευρά η Βαγγελίτσα του Γιάννη Παπαϊωάννου.

Ο Γάμος Του Τσιτσάνης

Ατελείωτο      Columbia 6449         Το πρώτο με τους Παγιουμτζή-Περπινιάδη, ηχογραφήθηκε τον Δεκέμβριο του 1938 και κυκλοφόρησε σε δίσκο τον Φεβρουάριο του 1939 μαζί με το δεύτερο. Το Ατελείωτο είναι σέρβικος. Σόλο μπουζούκι ο Τσιτσάνης.

Τα Βελούδινα Μάτια Σου   Columbia 6451         Με τον Σ. Παγιουμτζή, ηχογραφήθηκε τον Δεκέμβριο του 1938 και κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1939.

Φάνταζες Σαν Πριγκιπέσσα

Είσαι Αριστοκράτισσα Κι Ωραία   Odeon 7322 Το πρώτο με τους Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Χατζηχρήστο. Το δεύτερο με τον Απ. Χατζηχρήστο.

Την Ομορφιά Σου Έχασες

Πάνε Τα Λεφτά Μου           HMV 2571     Το πρώτο με τους Παγιουμτζή-Περπινιάδη. Το δεύτερο με τους Περπινιάδη-Τσιτσάνη (υπογραφή Δ. Περδικόπουλος)

Δεν Σε Θέλω Πια

Τώρα Γυρνάς Τις Γειτονιές             HMV 2600    Το πρώτο με τον Σ. Περπινιάδη. Το δεύτερο με τους Παγιουμτζή-Περπινιάδη.

Μηχανικά Με Μπέρδεψες (Μεγάλο Πόνο Μου 'Βαλες)

Καλαμπακιώτισσα   HMV 2610     Και τα δύο με τον Παγιουμτζή.

Ο Σακαφλιάς

Ταταυλιανό   HMV 2628    Το πρώτο με τον Παγιουμτζή. Το δεύτερο οργανικό.

Οι Φιλενάδες             HMV 2629     Με την Ιωάννα Γεωργακοπούλου και τον Στ. Χρυσίνη.

Μικρή Μικρή Σ' Αγάπησα

Σκληρόκαρδη            HMV 2637     Και τα δύο με την Νταίζη Σταυροπούλου.

Θα Προτιμήσω Θάνατο (Όταν Γυρνάς Και Με Κοιτάς)

Τα Παντρεμενάδικα            HMV 2645     Το πρώτο με τους Ντ. Σταυροπούλου-Χ. Μαυρίδη. Το δεύτερο με την Ντ. Σταυροπούλου.

Αφού Μ' Αρέσει Να Γυρνώ

Είσαι Σαν Νεράιδα HMV 2655     Το πρώτο με την Ντ. Σταυροπούλου. Το δεύτερο με τους Ντ. Σταυροπούλου-Χρ. Μαυρίδη.

Νταίζη

Σε Φίνο Ακρογιάλι (Παραγουάη) Columbia 6479         Το πρώτο με τον Παγιουμτζή. Το δεύτερο με τους Παγιουμτζή-Περπινιάδη.

Σε Περιμένουνε, Σε Συζητούνε

Να Πάμε Για Τη Βούλα (Το Φιλί Δεν Είναι Κρίμα)        Columbia 6488        Το πρώτο με τον Παγιουμτζή. Το δεύτερο με τους Παγιουμτζή-Περπινιάδη.

Η Μάγισσα Της Αραπιάς

Μια Βίλλα Εγώ Θα Σου 'Χτιζα       HMV 2657     Και τα δύο με τον Παγιουμτζή.

Θα Βρω Μιαν Άλλη Με Καρδιά     HMV 2666     Με την Ντ. Σταυροπούλου.

Ματσαράγκα (Στου Αλευρά Τη Μάντρα)

Καμαριέρα    HMV 2667     Και τα δύο με τον Παγιουμτζή.

Ο Τσιτσάνης Στη Ζούγκλα

Σέρβικο          Columbia 6511          Το πρώτο με τον Παγιουμτζή. Το δεύτερο οργανικό, σόλο μπουζούκι ο Τσιτσάνης.

·      1940   Την Κυριακή Το Δειλινό

Δώδεκα Η Ώρα (Μαριώ)    Columbia 6528         Και τα δύο με τον Παγιουμτζή. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε τον Νοέμβριο του 1939 αλλά κυκλοφόρησε στις αρχές του 1940.

Το Κατσαρό Σου Το Μαλλί

Τρικαλινό Ζεϊμπέκικο                     Το πρώτο με τον Παγιουμτζή. Ηχογραφήθηκε στα τέλη του 1939 αλλά κυκλοφόρησε το 1940 μαζί με το δεύτερο. Το Τρικαλινό Ζεϊμπέκικο είναι σόλο μπουζούκι. Ηχογραφήθηκε κατά τους συλλέκτες Κομίνια και Χριστιανό το 1939, κατά τον Χατζηδουλή το 1940.

Το Σύρε Κι Έλα Αρχήνισα Columbia 6535         Με τον Παγιουμτζή. Το τραγούδι αυτό φέρεται σε πολλές εκδόσεις ως ηχογραφημένο το 1947, αλλά η συνύπαρξή του σε δίσκο με το αναμφισβήτητα προπολεμικό Το Κατσαρό Σου Το Μαλλί, καθώς και η ετικέτα του δίσκου, βεβαιώνουν ότι είναι προπολεμικό του 1940 (κατά τον Δ. Μανιάτη ηχογραφήθηκε τον Μάιο και κυκλοφόρησε στις 7 Ιουνίου 1940)

Σαν Εγγλέζα Να Φερθείς    HMV 2640    Ο Μανιάτης, σελ. 195, αναφέρει πως στην ετικέτα του δίσκου το τραγούδι αποδίδεται στον Παγιουμτζή, που το τραγουδάει. Το θεωρεί ηχογράφηση του 1940. Ο Β. Χριστιανός (CD Τα Προπολεμικά) αφ' ενός αναφέρει "Στίχοι-μουσική: Α. Πετροπουλέα", αφ' ετέρου μαρτυρεί ότι ο Τσιτσάνης συχνά του μιλούσε γι' αυτό το χαμένο τραγούδι του.

Χαρέμια Με Διαμάντια

Σε Ζηλεύω, Σε Πονώ            Columbia 6546         Και τα δύο με τον Παγιουμτζή. Κυκλοφορία: Ιούνιος 1940.

Γι' Αυτά Τα Μαύρα Μάτια Σου

Φίνα Θα Την Περνάμε         Columbia 6547         Το πρώτο με τον Στέλιο Κερομύτη. Το δεύτερο με την Ντ. Σταυροπούλου.

Ο Κόσμος Απ' Τη Ζήλεια Του

Τ' Άδικο Ο Θεός Δεν Θέλει             Columbia 6556         Το πρώτο με τους Παγιουμτζή-Κερομύτη. Το δεύτερο με τον Παγιουμτζή.

Για Μια Ξανθούλα

Ζωίτσα Μου Columbia 6566         Και τα δύο με τον Παγιουμτζή.

Μπατίρης

Μ' Ένα Πικρό Αναστεναγμό          HMV 2695     Το πρώτο με τους Κερομύτη-Γεωργακοπούλου. Το δεύτερο με τον Στελλάκη Περπινιάδη. Αυτές είναι οι τελευταίες ηχογραφήσεις του Τσιτσάνη πριν από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο: ηχογραφήθηκαν την παραμονή της κήρυξης του πολέμου, στις 27 Οκτωβρίου 1940.

 

·        Βασίλης Τσιτσάνης (Αρχείο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ)
·        Ένας εσπερινός για τον Τσιτσάνη (Αρχείο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ)

 

 

Δίσκοι 45 στροφών

 

Δίσκοι 45 στροφών γραμμοφωνημένοι στην Columbia

 

SCDG 2556

1 Ρίξε μου μια γλυκιά πενιά

2 Το μαύρο ριζικό

SCDG 2646

1 Πριν την αυγή

2 Μαυρομάτα, μαυρομάτα

SCDG 2653

1 Ένα ταξίδι είναι η ζωή

2 Τα καράβια και τα τραίνα

SCDG 2720

1 Χριστίνα

2 Ντράκουλας

SCDG 2734

1 Την τελευταία μου ζαριά

2 Θεσσαλονίκη μου*

SCDG 2765

1 Γλέντια ακούγονται

2 Θέλω μάγκα και σατράπη

SCDG 2797

1 Στο δρόμο τον παράνομο

2 Κάνε, καρδιά μου, υπομονή

SCDG 2839

1 Αρχόντισσα

2 Η δροσούλα

SCDG 2866

1 Ας έβρισκα έναν έρωτα

2 Κάποιο ηλιοβασίλεμα

SCDG 2970

1 Δώδεκα η ώρα θα ‘ρθω, βρε Μαριώ

SCDG 2977

1 Μες στην πολλή σκοτούρα

SCDG 3023

1 Μες στην πολλή σκοτούρα

SCDG 3025

1 Το τέλος σου ποιο θα ‘ναι;

2 Το ποτάμι

SCDG 3129

1 Νέο μινόρε

2 Φαντασία

SCDG 3197

1 Τα λιμάνια

2 Το κορίτσι μου ζηλεύει

SCDG 3232

1 Κλαίω και σ’ αναζητώ

2 Ο,τι και αν πω δεν σε ξεχνώ

SCDG 3311

1 Συμπάθαμε, αγάπη μου

2 Δυο φορές σε πίστεψα

SCDG 3349

1 Ήρθα κοντά σου

2 Μάτια δεκατέσσερα

SCDG 4117

1 Το τραγούδι του Γιάννη

2 Τα μούρα

Δίσκοι 45 στροφών γραμμοφωνημένοι στην H.M.V. _His Masters Voice

7PG 2501
1 Η Γερακίνα
7PG 2526
1 Το πουκάμισο
7PG 2530
1 Το κόκκινο μαντίλι
2 Άλα, Τούρκα, χόρεψέ μου
7PG 2547
1 Ίσως αύριο
7PG 2557
1 Α π’ το Χάρο γλίτωσέ με
2 Στερνό μου γλυκοχάραμα
7PG 2561
1 Ο Τσολιάς
7ΡG 2562
1 Σήμερα πονάω
2 Πάρε πιστόλι πιο καλά
7PG 2565
1 Το καράβι
2 Σατράπισσα με λένε
7PG 2568
1 Τα καβουράκια
2 Συννεφιασμένη Κυριακή
7PG 2587
1 Ένα μήνα σ’ έχασα (Ντόκτωρ)
2 Το απόβραδο
7PG 2619
1 Φαρίντα
2 Καλημέρα, καληνύχτα
7PG 2649
1 Μαχαρανή
2 Τα φώτα σβήσανε
7PG 2657
1 Τοπάζια
2 Ήμουνα κάποτε κι εγώ
7PG 2808
1 Στα Τρίκαλα στα δυο στενά*
2 Η αχάριστη*
7PG 2832
1 Το κατρακύλισμα
2 Μεθυσμένος θα’ ρθω απόψε
7PG 2858
1 Η συνοικία μου
2 Σκίσε τ’ ανώνυμο το γράμμα
7PG 2859
1 Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά
7PG 2904
1 Πόσες κατηγόριες
2 Μη χειρότερα
7PG 2911
1 Θέλω να είναι Κυριακή
2 Το χαστούκι
7PG 2917
1 Στρώσε μου να κοιμηθώ
2 Για τα μάτια π’ αγαπώ
7PG 3004
1 Μ’ έχουν γελάσει δυο μαύρα μάτια
2 Τρελή που θέλεις να με στεφανώσεις
7PG 3067
1 Το μπριγιάν
2 Πού είναι η αγάπη μου;
7PG 3068
1 Παίξε, Χρήστο, το μπουζούκι
2 Της ταβέρνας το ρολόι
7PG 3115
1 Δεν σ ‘άκουσα, μανούλα μου
2 Μείνε, αγάπη μου, κοντά μου
7PG 3120
1 Για να σε κάνω άνθρωπο
2 Φτώχεια, που με κουρέλιασες
7PG 3176
1 Παίξε, Χρήστο, το μπουζούκι
7PG 3216
1 Όσο με μαλώνεις
2 Τα ξένα χέρια
7PG 3226
1 Αφού δε μ’ αγαπούσες
2 Δεν ξέρεις την καρδιά μου
7PG 3279
1 Το ‘ξερα πως θα μου φύγεις
2 Κλάψε σήμερα, καρδιά μου
7PG 3307
1 Έλα να κλάψουμε μαζί
2 Υπάρχει μια φλόγα
7PG 3335
1 Ο κουμπάρος ο Τσιτσάνης
2 Κι όμως την πίστεψα
7PG 3340
1 Μ’ έφαγες, μ’ έφαγες
2 Φτάνει, φτάνει
7PG 3348
1 Εμπρός, εμπρός, Παναθηναϊκέ
2 Πες μου, τύραννε, τι θέλεις
7PG 3361
1 Εσύ, γλυκιά μου, μόνο
2 Δική σου για πάντα
7PG 3362
1 Πολιορκία
2 Δε θέλω να ξενιτευτείς
7PG 3376
1 Μακριά μου εσύ δεν κάνεις
2 Και χίλιες καρδιές
7PG 3384
1 Διπλή ζωή
2 Ο καπετάνιος κλαίει
7PG 3386
1 Γεια σου, καΐκι μου «Αϊ-Νικόλα»
2 Κάποια μάνα αναστενάζει
7PG 3438
1 Δε βρίσκω ανταπόκριση
2 Από μια πικρή κουβέντα
7PG 3439
1 Περίμενες την ώρα
2 Ρώτα πρώτα την καρδιά σου
7PG 3444
1 Στην καρδιά μου άλλη δε χωράει
2 Αστραπή, βροντή, χαλάζι
7PG 3445
1 Ανάθεμα την ομορφιά σου
2 Βρήκα τα μάτια
7PG 3478
1 Γλυκέ μου άντρα, γεια σου
2 Πού σε βρήκα, πού με βρήκες;
7PG 3485
1 Ήταν τρέλα μεγάλη
2 Να το προσέχεις το παιδί
7PG 3506
1 Αγαπώ και πονώ
2 Ξημερώνει καινούρια ζωή
7PG 3540
1 Γκρινιάρα
2 Πονάω και μ’ αρέσει
7PG 3549
1 Δεν είναι μαχαίρι
2 Άλλα μου έλεγες στην αγκαλιά σου
7PG 3568
1 Απ’ τον καημό ξεχείλισα
2 Η ξεμυαλίστρα
7PG 3586
1 Φαρμακωμένα χείλη
2 Ποιος δρόμος σ’ έφερε κοντά μου;
7PG 3615
1 Τι κι αν ζούσαμε μαζί;
2 Δε ρωτώ ποια είσαι
7PG 3645
1 Η γυναίκα η μουρμούρα
2 Φίλησα δυο ξένα χείλια
7PG 3659
1 Γυναίκα δίχως σύνορα
2 Μέσα στην καταστροφή μου
7PG 3660
1 Δείρε με και μάλωσέ με
2 Όνειρο ήτανε οι νύχτες
7PG 3672
1 Αφορμή ήταν η κυρία
2 Ξενιτιά
7PG 3678
1 Παρηγόρα με, μπουζούκι μου
2 Μαρία
7PG 3679
1 Κορίτσι μου, όλα για σένα
2 Μετρήστε τις πληγές
7PG 3708
1 Του φτωχού το σπίτι
2 Καλύτερα σ’ ένα κελί
7PG 3729
1 Η γυναίκα όταν φεύγει
2 Όταν βρόνταγαν τα φράγκα
7PG 3730
1 Άντρα μου παραπονιάρη
2 Μες στα μάτια κοίταξέ με
7PG 3748
1 Απόψε στις ακρογιαλιές
2 Το σπίτι που γεννήθηκα
7PG 3769
1 Δεν είναι όνειρο η ζωή
2 Όταν πίνεις στην ταβέρνα
7PG 3797
1 Ψιλή βροχή στα μάτια σου
2 Το παιδί απ’ το λιμάνι
7PG 3800
1 Με παρέσυρε το ρέμα
2 Αν πεθάνω
7PG 3824
1 Μια λεβέντισσα κοπέλα
2 Απ’ τα χείλη σου τα γραμμένα
7PG 3825
1 Όταν σμίξεις μ’ αυτόν που θ’ αγαπήσεις
2 Ας μ’ έκαιγαν χίλιες φωτιές
7PG 3836
1 Χάνω απόψε μια ψυχή
2 Μες στην Αθήνα που γυρνάς
7PG 3837
1 Όλα για όλα τα έχω παίξει
2 Ο μπεσαλής
7PG 3838
1 Σ’ ανοίγω πόρτες κι αγκαλιές
2 Το μυγδαλάκι
7PG 3839
1 Γκρεμισμένο μου σπίτι
2 Της καρδιάς τα όνειρα
7PG 3894
1 Μποέμισσα
7PG 3853
1 Κάτσε να λογαριαστούμε
2 Το τσιφτετέλι του Τσιτσάνη
7PG 8020
1 Όταν συμβεί στα πέριξ
2 Το ρημαγμένο σπίτι
7PG 8021
1 Μεγάλο πόνο μου ‘βαλες
2 Σε διώξαν απ’ την Κοκκινιά
7PG 8022
1 Ο απόκληρος
2 Κλαμένη ήρθες μια βραδιά
7PG 8050
1 Στην απάνω σκάλα
2 Ο μάγκας κάνει δυο δουλειές
7PG 8051
1 Το καράβι που σαλπάρει
2 Πες μου, φίλε, τον καημό σου

Δίσκοι 45 στροφών γραμμοφωνημένοι στην ΜΙΝΟΣ

 

ΜΙΝ 5195

1 Μη μου ξαναφύγεις πια

ΜΙΝ 5719

1 Ζαΐρα

2 Γεννήθηκα για να πονώ

ΜΙΝ 5801

1 Πέφτεις σε λάθη

2 Θα κάνω ντου, βρε πονηρή

ΜΙΝ 5802

1 Γλυκοχαράζουν τα βουνά

 

Δίσκοι 45 στροφών γραμμοφωνημένοι στην ODEON

 

DSOG 2501

1 Η Γερακίνα

DSOG 2763

1 Μες στην πολλή σκοτούρα μου

DSOG 2766

1 Διώξε με, μάνα, διώξε με

Αράπικο λουλούδι

DSOG 2358

1 Γκρινιάρα

2 Πονάω και μ’ αρέσει

DSOG 3336

1 Αρχόντισσα

2 Αχάριστη

 

Δίσκοι 45 στροφών γραμμοφωνημένοι στην PARLOPHONE

 

GDSP 2667

1 Ζαΐρα

2 Γεννήθηκα για να πονώ

GDSP 2668

1 Θα κάνω ντου, βρε πονηρή

2 Γλυκοχαράζουν τα βουνά

GDSP 2706

1 Κάποια μάνα αναστενάζει

GDSP 2758

1 Όσο με μαλώνεις

GDSP 3020

1 Ο Νικόλας ο ψαράς

2 Φέρτε μου να πιω

GDSP 3026

1 Παλάτια χρυσοστόλιστα

 

Δίσκοι 78 στροφών

 

COLUMBIA

 

DG-6535 (1940)

1 ΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΛΙ

2 ΤΟ ΣΥΡΕ ΚΙ ΕΛΑ ΑΡΧΙΝΙΣΑ

DG-6718 (1948)

1 ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

2 ΚΙ ΑΝ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

DG-6449 (1938)

1 Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

2 ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ

DG-7447 (1959)

1 ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΡΙΖΙΚΟ

2 ΡΙΞΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΠΕΝΙΑ

DG-6440 (1939)

1 ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ

DG-6511 (1939)

1 Ο ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

2 ΣΕΡΒΙΚΟ

DG-6652 (1947)

1 Η ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΗ

2 ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΝΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ

DG-6786 (1949)

1 Ο ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ

2 ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Π’ ΑΓΑΠΩ

DG-6855 (1950)

1 ΠΑΩ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΚΡΙΝΟ

2 ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΧΩ ΤΟΣΟ ΠΛΗΓΩΘΕΙ

DC-6432 (1938)

1 Η ΜΙΚΡΗ ΤΩΝ ΠΟΔΑΡΑΔΩΝ

DG-6729 (1948)

1 ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ

2 Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ

DG-6904 (1950)

1 ΜΕ ΠΗΡΕ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

2 ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ

DG-6814 (1950)

1 ΑΠΟΨΕ ΜΕΣ’ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ

2 ΣΚΕΨΟΥ ΤΗ ΔΟΛΙΑ ΜΑΝΑ ΣΟΥ

DG-6913 (1951)

1 ΤΑ ΔΙΑΛΕΧΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

2 ΤΟ ΘΥΜΑ

DG-7394 (1958)

1 ΕΙΜΑΙ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

2 Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ

DG-6832 (1950)

1 ΠΑΛΙΟΚΟΡΙΤΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

2 Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ

DG-7288 (1950)

1 ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ

2 ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΠΑΝΤΑ ΛΥΠΗΜΕΝΗ

DG-6528 (1939)

1 ΔΩΔΕΚΑ Η ΩΡΑ

2 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ

DG-6759 (1949)

1 Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2 Η ΘΕΑΤΡΙΝΑ

DG-6617 (1946)

1 ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙΣ

2 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

DG-6305 (1937)

1 ΜΑΡΙΩ ΚΑΙ ΜΑΝΑΒΗΣ

DG-6674 (1947)

I ΑΜΑΡΤΩΛΗ

2 ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ

DG-7600 (1960)

1 ΘΕΛΩ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΣΑΤΡΑΠΗ

2 ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΛΕΝΤΙΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ

DG-6598 (1946)

1 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΗ ΔΡΟΣΟΥΛΑ*

2 ΧΑΤΖΗ ΜΠΑΞΕΣ

DG-7302 (1957)

1 ΤΑ ΑΝΤΡΑΚΙΑ

2 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

DG-6599 (1946)

1 ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ*

2 ΒΑΡΚΑ ΓΙΑΛΟ

DG-7373 (1958)

1 ΝΑΧΑ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ

2 ΠΑΡΕ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΜΟΥ ΒΟΡΙΑ

DG-6546 (1940)

1 ΧΑΡΕΜΙΑ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

2 ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ ΣΕ ΠΟΝΩ

DG-6909 (1951)1

1 ΓΚΙΟΥΛ ΜΠΑΧΑΡ

2 ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟΣΠΙΤΟ

DG-7531 (1960)

1 ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ

2 ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ

DG-7351 (1957)

1 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ

2 ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

DG-6803 (1949)

1 Η ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ

DG-6657 (1947)

ΑΡΤΖΕΝΤΙΝΑ

DG-6940 (1951)

1 ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΜΥΑΛΙΣΕΣ

2 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ

DG-6659 (1947)

1 ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΟΙ ΣΤΑΛΕΣ

2 ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΣΙΓΓΑΝΑ

DG-7318 (1957)

1 ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΑΠΟΨΕ

2 ΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ

DG-6344 (1937)

1 ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΞΕΝΥΧΤΩ

2 ΤΑ ΧΑΝΩ ΣΑΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ

DG-6626 (1947)

1 ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΔΕΙΛΙΝΟ

2 Η ΜΑΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ

DG-7254 (1956)

1 ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΣ

2 ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

DG-6847 (1950)

1 ΑΠΟΨΕ Μ’ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ

2 ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ

DG-7526 (1960)

1 ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ

2 ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ

DG-7304 (1957)

1 ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

2 ΠΑΛΙΟΚΟΡΙΤΣΟ ΜΕ ΠΗΡΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ

DG-6819 (1950)

1 ΟΙ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ

2 Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΥΣΗ

DG-6547 (1940)

1 ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ

2 ΦΙΝΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΜΕ

DG-6451 (1939)

1 ΤΑ ΒΕΛΟΥΔΕΝΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ

DG-6882 (1950)

1 ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

DG-6479 (1939)

1 ΝΤΕΖΥ

2 ΣΕ ΦΙΝΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ

DG-6812 (1950)

1 ΘΕΛΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ

DG-6732 (1948)

1 ΤΟ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΑΓΟΡΙ

DG-7350 (1957)

1 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

2 ΑΡΑΠΙΚΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ

DG-6761 (1949)

1 ΚΛΑΜΕΝΗ ΗΡΘΕΣ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ

2 ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ

DG-6488 (1939)

1 ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΟΥΝΕ

2 ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΑ

DG-7393 (1958)

1 ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ

2 ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ

DG-6833 (1950)

1 ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ

DG-6886 (1950)

1 ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙΣ ΠΙΑ

2 ΚΙ ΑΝ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ (ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΜΟΥ)

DG-6715 (1948)

1 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ’ ΧΟΥΝ ΠΛΑΝΕΨΕΙ (ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ – ΔΕΙΛΙΝΑ)

2 ΠΑΛΙΩΣΕ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΜΟΥ

DG-6900 (1951)

1 ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟΣΠΙΤΟ

2 ΓΚΙΟΥΛ ΜΠΑΧΑΡ

DG-6683 (1947)

1 ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙΣ ΜΟΝΗ

2 ΓΛΕΝΤΑ ΜΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΕΙΣ

DG-6867 (1950)

1 Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ

2 ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΤΖΑΡΕ ΜΟΥ

DG-6917 (1951)

1 ΤΗΝ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥ ΖΩΗ

2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΑ

DG-6723 (1948)

1 ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ

2 ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΟΥ ΠΙΑ

DG-6924 (1951)

1 ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΜΟΥ

2 ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ

DG-6747 (1948)

1 ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ

2 ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΗ

DG-6566 (1940)

1 ΖΩΪΤΣΑ ΜΟΥ

2 ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΑΝΘΟΥΛΑ

DG-6556 (1940)

1 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΤΟΥ

2 ΤΟ ΑΔΙΚΟ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

DG-7218 (1956)

1 ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ

2 ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΚΟΣΜΕ

DG-6800 (1949)

1 ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ

2 ΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

DG-6641 (1947)

1 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

2 ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΩ

DG-6752 (1948)

1 ΣΕ ΦΙΛΙΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ

DG-7583 (1960)

1 ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΖΑΡΙΑ

2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΞΑΚΟΥΣΜΕΝΗ

DG-6619 (1946)

1 ΓΥΡΝΑ ΜΟΝΟΣ ΜΕΣ’ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

2 Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ

DG-6357 (1938)

1 Θ’ ΑΡΘΩ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΒΡΑΔΙΑ

2 Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΥΣΤΥΧΗΣ

DG-6600 (1946)

1 ΑΘΗΝΑΙΪΣΑ

2 ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΗ ΤΡΑΒΙΕΣΑΙ

DG-6737 (1948)

1 ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΑΠ’ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ

2 ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ

DG-6735 (1948)

1 ΤΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ

2 ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ Θ’ ΑΡΘΕΙΣ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ

DG-7576 (1960)

1 ΝΤΡΑΚΟΥΛΑΣ

2 ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

HIS MASTERS VOICE

 

ΑΟ-2463 (1938)

1 ΜΠΟΕΜΙΣΑ

2 ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΙΣΑ

ΑΟ-5415 (1957)

1 Ο ΦΛΩΡΟΣ

ΑΟ-2977 (1950)

1 ΜΕΣ’ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

2 Η ΦΩΤΙΑ

ΑΟ-5483 (1958)

1 ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΞΕΝΗΤΕΙΑ

2 ΜΑΥΡΙΣΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ

ΑΟ-2814 (1948)

1 ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΠΡΩΪ

2 ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΑΟ-2999 (1951)

1 ΕΙΣΑΙ ΓΟΗΣΣΑ

ΑΟ-2845 (1948)

1 ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΠΑΙΔΟ

2 Η ΣΑΤΡΑΠΙΣΣΑ

ΑΟ-5377 (1957)

1 ΣΥΡΕ ΜΑΝΑ ΠΕΣ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ

2 ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑΡΑ

ΑΟ-2777 (1947)

1 ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

2 ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΔΩ ΦΙΓΟΥΡΑΤΖΗ

ΑΟ-2875 (1949)

1 Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

2 ΠΩ, ΠΩ, ΠΩ ΜΑΡΙΑ

ΑΟ-5028 (1951)

1 ΜΕΣ’ ΤΟ ΚΑΛΙ ΜΟΥ ΞΑΓΡΥΠΝΟΣ

2 Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΙΣΕΙ

ΑΟ-2939 (1950)

1 ΣΕ ΔΙΩΞΑΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΟΚΙΝΙΑ

2 Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

ΑΟ-5608 (1960)

1 ΜΑΧΑΡΑΝΙ

2 ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΒΥΣΑΝΕ

ΑΟ-2984 (1951)

1 Η ΑΧΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ

2 ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΑΘΗΚΑ

ΑΟ-2928 (1950)

1 Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΝΤΕΨΕΣ

2 Ο ΚΟΚΟΡΑΣ

ΑΟ-2657 (1940)

1 ΜΙΑ ΒΙΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ’ ΧΤΙΖΑ

2 Η ΜΑΓΙΣΑ ΤΗΣ ΑΡΑΠΙΑΣ

ΑΟ-2774 (1947)

1 ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

2 ΟΤΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ

ΑΟ-5367 (1956)

1 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΣΟΥ

2 ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

ΑΟ-2911 (1950)

1 ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ (Ο ΖΗΛΙΑΡΗΣ)

2 Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ

ΑΟ-5546 (1959)

1 ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

2 ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ

ΑΟ-2523 (1938)

Ι ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ

2 ΔΕΝ ΤΟΠΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ

ΑΟ-5350 (1956)

1 Μ’ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΝΑΚΑ

2 Σ’ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΩ

ΑΟ-5000 (1950)

1 ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ

2 ΒΑΣΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

ΑΟ-2894 (1949)

1 ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ

2 ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ

ΑΟ-2964 (1950)

1 ΣΤΡΩΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ

2 ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΟ-5417 (1957)

1 ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΝΤΙΛΙ

2 ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ ΧΟΡΕΨΕ ΜΟΥ

ΑΟ-2629 (1940)

1 ΟΙ ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ

ΑΟ-2857 (1949)

1 ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

2 ΕΝΟΧΟ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ

ΑΟ-2540 (1939)

1 ΜΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΣΚΟΤΟΥΡΑ ΜΟΥ

2 ΘΑ ΠΟΤΙΣΩ ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ

ΑΟ-2971 (1950)

1 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ

2 ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΑΛΙΑ ‘Μ ΑΓΑΠΗ

ΑΟ-2740 (1947)

1 ΑΧΑΡΙΣΤΗ

2 ΘΑ ΜΠΛΕΞΩ Μ’ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΣ

ΑΟ-2834 (1948)

1 ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

2 Σ’ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ

ΑΟ-2666 (1940)

1 ΘΑ ΒΡΩ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ

AO-5298 (1955)

1 ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ’ ΓΙΝΕΣ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

ΑΟ-2764 (1947)

1 ΤΟ ΡΙΜΑΓΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ

2 ΚΑΤΣΕ ΦΡΟΝΙΜΑ ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ

ΑΟ-5374 (1957)

1 ΠΟΙΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΒΥΣΩ

2 Ο ΤΣΟΛΙΑΣ

ΑΟ-2647 (1940)

1 ΕΛΑ ΜΙΚΡΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ

2 ΛΑΡΙΣΙΝΗ

ΑΟ-2960 (1950)

1 ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

2 Η ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ

ΑΟ-2772 (1947)

1 ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΘΑ ΣΒΥΣΕΙ

ΑΟ-2722 (1946)

1 ΑΡΑΠΙΝΕΣ

2 ΖΗΤΙΑΝΟΣ

ΑΟ-2929 (1950)

1 ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΓΛΕΝΤΙΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ

2 ΘΕΛΩ ΑΠΟΨΕ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΩ

ΑΟ-2942 (1950)

1 ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ

2 ΣΟΥ’ ΧΩ ΠΟΛΛΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ

ΑΟ-2538 (1939)

1 ΑΠΟΨΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ

ΑΟ-2893 (1949)

1 Ο ΝΙΚΟΛΑΣ Ο ΨΑΡΑΣ

2 ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΜΙΞΟΥΜΕ

ΑΟ-2571 (1939)

1 ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΟΥ ΕΧΑΣΕΣ

2 ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ

ΑΟ-2856 (1949)

1 Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ

2 Ο ΜΑΧΑΛΟΜΑΓΚΑΣ

ΑΟ-2667 (1940)

1 ΜΑΤΣΑΡΑΓΚΑ

2 ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ

ΑΟ-2610 (1939)

1 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΩΤΙΣΣΑ

2 ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ

ΑΟ-5516 (1958)

1 ΣΤΕΡΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΜΑ

2 ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΟ ΓΛΥΤΩΣΕ ΜΕ

ΑΟ-5364 (1956)

1 ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ

2 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΣΟΥ

ΑΟ-2872 (1949)

1 Η ΕΞΥΠΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

2 ΟΙ ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ

ΑΟ-2930 (1950)

1 ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΪΚΙ ΜΟΥ ΑΪ ΝΙΚΟΛΑ

2 ΤΟ ΒΙΤΡΙΟΛΙ

ΑΟ-5329 (1956)

1 ΦΕΛΑΧΕΣ ΓΛΥΚΕΣ

2 Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΣΑ (ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ)

ΑΟ-5009 (1951)

1 Η ΣΕΡΑΧ

2 ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΝΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

ΑΟ-2912 (1950)

1 ΒΙΡΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

2 ΤΡΕΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΩΣΕΙΣ

ΑΟ-2600 (1939)

1 ΤΩΡΑ ΓΥΡΝΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

2 ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΩ ΠΙΑ

ΑΟ-5537 (1959)

1 ΟΜΟΡΦΟΠΑΛΛΙΚΑΡΟ ΜΟΥ

2 ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ

ΑΟ-2827 (1948)

1 ΓΕΡΑΚΙΝΑ

2 ΠΑΡΕ ΜΕ ΜΑΡΩ, ΠΑΡΕ ΜΕ

ΑΟ-5497 (1958)

1 ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ

2 ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ ΕΣΥ

ΑΟ-2956 (1950)

1 ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΩ

2 ΒΑΡΙΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑ

ΑΟ-2786 (1948)

1 ΧΗΡΑ ΖΩΝΤΟΧΗΡΑ

2 ΓΛΕΝΤΑ ΜΕ ΦΩΣ ΜΟΥ ΓΛΕΝΤΑ ΜΕ

ΑΟ-2823 (1948)

1 ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΠΟΛΛΑ

2 ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ

ΑΟ-2645 (1940)

1 ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΘΑΝΑΤΟ

2 ΤΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑΔΙΚΑ

ΑΟ-2655 (1940)

1 ΑΦΟΥ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΥΡΝΩ

ΑΟ-2717 (1946)

1 Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΟ-5562 (1959)

1 ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΔΟ

2 ΕΝΑ ΜΗΝΑ Σ’ ΕΧΑΣΑ (ΝΤΟΚΤΟΡ)

ΑΟ-5614 (1960)

1 ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΠΟΤΕ ΚΙ ΕΓΩ

2 ΤΟΠΑΖΙΑ

ΑΟ-2761 (1947)

1 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ

2 ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΗ

ΑΟ-2637 (1440)

1 ΜΙΚΡΗ ΜΙΚΡΗ Σ’ ΑΓΑΠΗΣΑ

2 ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΗ

ΑΟ-2448 (1937)

1 Ο ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

2 ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΤΣΑΧΠΙΝΑ

ΑΟ-2484 (1938)

1 ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

2 ΠΟΛΙΤΙΣΣΑ

ΑΟ-5413 (1957)

1 Η ΡΕΖΕΡΒΑ

2 Ο ΦΛΩΡΟΣ

ΑΟ-5316 (1956)

1 ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

2 ΜΗ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙΣ

ΑΟ-5515 (1958)

1 ΜΗΤΕΡΑ ΑΧ, ΜΗΤΕΡΑ

2 ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟΪ

ΑΟ-2876 (1949)

1 ΠΩ, ΠΩ, ΠΩ ΜΑΡΙΑ

2 Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

ΑΟ-2628 (1939)

1 ΤΑΤΑΥΛΙΑΝΟ

2 Ο ΣΑΡΚΑΦΛΙΑΣ

ΑΟ-5525 (1958)

1 ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΝΑΩ

2 ΠΑΡΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΠΙΟ ΚΑΛΑ

ΑΟ-5492 (1958)

1 ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΤΑ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ

2 ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ

ΑΟ-5585(1959)

1 ΦΑΡΙΝΤΑ

2 ΚΑΛΗΜΕΡΑ – ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

ΑΟ-5428 (1957)

1 ΚΑΚΙΑ ΠΛΗΓΗ

2 ΜΕ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ

ΑΟ-5517 (1958)

1 ΕΒΙΒΑ

2 Σ’ ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΒΑΔΙΣΩ

ΑΟ-2890 (1949)

1 ΠΑΙΞΕ ΧΡΗΣΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

2 ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΡΩΜΕΝΑ

ΑΟ-2822 (1948)

1 ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ

2 ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΑΚΡΥΑ

ΑΟ-2438 (1937)

1 ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ

2 ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ

ΑΟ-2726 (1946)

1 ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

2 ΑΝ ΘΑ Σ’ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ

ΑΟ-2695 (1940)

1 ΜΠΑΤΙΡΗΣ

2 Μ’ ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟ

ΑΟ-2919 (1950)

1 ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ

2 ΜΕ ΛΕΣ ΜΠΕΚΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΤΙΡΑΚΙ

A0-2704 (1946)

1 Ο ΣΕΡΓΙΑΝΗΣ*

2 ΔΕΝ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΩΝΕΣΑΙ

ΑΟ-2749 (1947)

1 ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ

ΑΟ-2995 (1951)

1 ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥ

ΑΟ-2909 (1950)

1 ΤΣΙΓΓΑΝΕ ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΒΙΟΛΙ

2 ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ

ΑΟ-2640 (1940)

1 ΣΑΝ ΕΓΓΛΕΖΑ ΝΑ ΦΕΡΘΕΙΣ

 

ODEON

 

GA-8013 (1958)

1 ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

GA-7765 (1954)

1 ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ

2 ΤΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΙ ΑΥΡΙΟ, ΤΙ ΤΩΡΑ

GA-7287 (1940)

1 ΟΙ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ

2 ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

GA-7351 (1946)

1 ΑΡΑΠΙΝΕΣ

2 ΚΑΤΣΕ Ν’ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΝΙΑ

GA-7689 (1952)

1 ΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ

2 ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ

GA-7708 (1953)

1 ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΣΟΥ

GA-7248 (1938)

1 ΠΡΟΞΕΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗ

2 ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

GA-7968 (1957)

1 ΠΑΛΙΟΚΟΡΙΤΣΟ ΜΕ ΠΗΡΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ

GA-7740 (1953)

1 ΠΑΙΞΤΕ ΒΟΥΖΟΥΚΙΑ

2 ΤΑ ΝΗΣΙΑ (Ο ΧΑΡΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΧΟΡΟ)

GA-7332 (1938)

1 ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΙ ΖΗΛΕΥΩ

GA-1990 (1936)

1 ΜΑΝΤΗΛΙ ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΜΕΝΟ

2 ΠΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΜΟΥ

GA-7670 (1952)

1 ΒΟΛΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2 ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

GA-7846 (1955)

1 Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ

GA-7107 (1938)

1 ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΠΡΩΪ

GA-7442 (1948)

1 ΓΛΕΝΤΑ ΜΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΕΙΣ

GA-7254 (1940)

1 ΑΓΑΠΩ ΜΙΑ ΠΕΝΤΡΕΜΕΝΗ

2 ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ’ ΜΠΛΕΞΑ

GA-7181 (1939)

1 ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΩΣ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ

2 ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ

GA-7322 (1940)

1 ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΣΣΑ ΚΙ’ ΩΡΑΙΑ

2 ΦΑΝΤΑΖΕΣ ΣΑΝ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ

GA-7330 (1938)

1 Η ΞΕΝΗΤΕΙΑ

GA-7222 (1939)

1 ΚΑΠΟΤΕ ΖΗΛΕΨΑ

2 ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΚΟΠΕΛΑ

GA-7657 (1952)

1 ΤΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ

2 ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΑ ΜΠΕΡΜΠΑΝΤΙΚΑ

GA-7501 (1949)

1 ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΝ

GA-7214 (1939)

1 ΜΑΡΙΩ

2 ΧΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

GA-7753 (1954)

1 Ο ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΑΣ

2 ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ

GA-7737 (1953)

1 ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ

2 ΤΑ ΝΗΣΙΑ (Ο ΧΑΡΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΧΟΡΟ)

GA-7127 (1938)

1 Ο ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ

2 ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΙ ΖΗΛΕΥΩ

GA-7068 (1937)

1 ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ

2 ΞΕΛΟΓΙΑΣΤΡΑ

GA-7847 (1955)

1 ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ

2 ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΓΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

GA-7391 (1947)

1 ΜΑΓΓΙΩΡΑ

2 ΜΟΡΤΙΣΣΑ

GA-7182 (1939)

1 ΣΤΑ ΤΑΒΕΡΝΕΙΑ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΩ

2 ΣΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ

GA-7139 (1938)

1 ΒΑΣΙΛΛΩ

2 ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ

GA-1929 (1936)

1 Σ’ ΕΝΑΝ ΤΕΚΕ ΣΚΑΡΩΣΑΝΕ*

GA-7774 (1954)

1 ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ Π’ ΑΓΑΠΩ

2 ΕΣΥ ΜΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΗ ΧΑΡΑ

GA-7416 (1947)

1 ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΜΑΚΡΥΑ

2 ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕΣΑΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΦΙΛΙ

GA-7509 (1949)

1 ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Π’ ΑΓΑΠΩ

2 Ο ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ

GA-7095 (1938)

1 Η ΞΕΝΗΤΕΙΑ

2 ΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΡΙΤΣΟ

GA-7399 (1947)

1 ΑΡΑΠΙΚΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ

2 ΤΡΕΞΕ ΜΑΓΚΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΙΣΣΑ)

GA-7809 (1954)

1 ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟ

2 ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ

GA-7716 (1953)

1 ΦΤΩΧΟ ΚΟΡΜΙ

2 ΑΠΟΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜ

GA-7733

1 Ο ΖΗΛΙΑΡΗΣ

GA-8040 (1958)

1 Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ

GA-7475 (1948)

1 ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ (ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ)

2 ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΔΙΩΓΜΕΝΟΣ

GA-7375 (1947)

1 ΜΑΡΙΤΣΑ

GA-7354 (1946)

1 ΒΡΑΣΕ ΤΗ ΡΟΥΜΠΑ ΤΑ ΣΟΥΪΓΚ

2 ΖΗΤΙΑΝΟΣ

GA-7418 (1947)

1 ΜΑΝΑ ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΨΕΣ ΜΙΚΡΗ

2 ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΦΙΛΟ

GA-7663 (1952)

1 ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ

2 ΔΙΩΞΕ ΜΕ ΜΑΝΑ, ΔΙΩΞΕ ΜΕ

GA-7732 (1953)

1 ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΖΙ ΤΗΝ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΑ

2 ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΣ

GA-7789 (1954)

1 ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΖΩΗ

2 ΖΑΪΡΑ

GA-7378 (1947)

1 ΣΚΛΑΒΑ ΤΟΥ ΠΑΣΑ

2 ΣΤΕΛΛΑ ΜΩΡ’ ΣΤΕΛΛΑ

GA-7496 (1949)

1 ΚΡΑΣΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ

2 ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ

GA-7343 (1946)

1 ΒΑΡΚΑ ΓΙΑΛΟ

GA-7005 (1936)

1 ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΩ

GA-7612 (1951)

1 ΓΚΙΟΥΛ ΜΠΑΧΑΡ

2 ΤΟ ΠΑΛΙΟΣΠΙΤΟ

 


PARLOPHONE

 

Β-74254 (1952)

1 ΤΥΧΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΥΝΗΓΑΣ

2 ΠΟΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΡΑΪΣΗ

Β-74271 (1952)

1 ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΣΚΟΤΕΙΝΑ (ΓΛΥΚΟΧΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ)

2 ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ

Β-21897 (1936)

1 ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ

Β-74261 (1952)

1 ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ Τ’ ΑΠΛΥΤΑ

2 ΞΥΠΝΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΣΙΔΕΡΑ

Β-74240 (1951)

1 ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΝΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Β-74334 (1954)

1 ΟΠΑ, ΟΠΑ ΒΡΕ ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΜΟΥ ΣΟΥ ΤΟ’ ΠΑ

Β-74287 (1953)

1 ΦΤΩΧΕ ΔΙΑΒΑΤΗ

2 ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ’ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ

Β-74298 (1954)

1 ΣΕ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΕΣ

Β-74333 (1954)

1 ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

2 ΚΙ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Β-74379 (1956)

1 ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

2 ΚΕΡΝΑ ΜΕ ΠΟΝΕ ΚΕΡΝΑ ΜΕ

Β-74161 (1949)

1 Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

2 ΠΩ, ΠΩ, ΠΩ ΜΑΡΙΑ

Β-74100 (1947)

1 ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΝΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ

2 ΤΡΕΙΣ ΘΑ’ ΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΟΥ

Β-74344 (1955)

1 ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΣΥ ΤΑ ΦΤΑΙΣ

2 ΤΟ ΝΤΙΒΑΝΙ

Β-74064 (1946)

1 ΔΡΟΣΟΥΛΑ*

2 ΜΑΓΚΑΣ ΒΓΗΚΕ ΓΙΑ ΣΕΡΓΙΑΝΙ*

Β-74279 (1953)

1 ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑ

Β-74296 (1953)

1 ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΣΟΥ

2 ΣΕ ΠΑΛΑΤΙΑ, ΣΕ ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ

Β-74370 (1955)

1 ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ’ ΓΙΝΕΣ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

Β-74136 (1948)

1 Η ΣΑΤΡΑΠΙΣΣΑ (ΑΡΑΜΠΑΣ ΠΕΡΝΑ)

2 Τ’ ΟΜΟΡΦΟΠΑΙΔΟ

Β-74337 (1954)

1 ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΦΙΝΟ

Β-74093 (1947)

1 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΑ ΜΟΥ

Β-74306 (1954)

1 ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΝΩ

2 ΘΑ ΚΑΝΩ ΝΤΟΥ ΒΡΕ ΠΟΝΗΡΗ

Β-74151 (1949)

1 Ο ΜΑΓΚΑΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

2 Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Β-74318 (1954)

1 ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΟΗΣ

Β-74073 (1946)

1 ΜΕΣ ΤΟΝ ΟΝΤΑ ΕΝΟΥ ΠΑΣΑ

Β-21936 (1937)

1 ΜΕ ΛΙΚΕΡ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

2 ΜΕ ΘΑΜΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΤΙΕΣ ΣΟΥ

Β-74102 (1947)

1 ΤΟ ΡΕΝΤΕΒΟΥΔΑΚΙ

 

NINA OF USA

 

645

1 ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ’ ΓΙΝΕΣ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

2 ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΣΟΛΙΑ ΜΟΥ

618 (1959)

1 ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ

643

1 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΣΟΥ

620 (1959)

1 ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

USA

 

315

1 ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ

336

1 ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΝΑ ΑΝΑΣΤΑΝΑΖΕΙ

335

1 ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΘΑ ΣΠΑΣΩ

301

1 ΑΠΟΠΣΕ ΜΕΣ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΙΟ

300

1 ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ

337 (1954)

1 Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ

2 ΣΑΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΙΣ

 

MELODY ΕΛΛΑΔΑ

 

MG-39 (1954)

1 ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΦΙΝΟ

2 ΦΤΩΧΟ ΚΟΡΜΙ

MG-17 (1953)

1 ΠΑΙΞΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

2 ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ

MG-13 (1953)

1 ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ

2 Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ

MG-25

1 ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟ

2 ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΗ ΖΩΗ

MG-16

1 ΑΠΟΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜ

2 Ο ΚΟΚΟΡΑΣ

MG- 1

1 ΜΠΑΛΙ

2 Ο ΚΟΚΟΡΑΣ

MG-30 (1954)

1 ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ

2 ΜΠΑΛΙ

MG-18

1 ΑΛΕΓΚΡΟ (ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ)

2 ΘΑΛΑΣΣΑ (ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΑ)

MG-41 (1954)

1 ΟΜΟΡΦΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ

MG- 4

1 ΤΙ ΜΠΕΛΑΣ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ

2 ΧΑΜΠΙΜΠΑ

MG-26 (1954)

1 ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ

 

LIBERTY USA

 

116

1 Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ

106

1 ΤΑ ΜΑΤΙΑ Π’ ΑΓΑΠΩ

132

1 ΦΩΤΙΑ

214 (1954)

1 ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

215

1 ΖΑΪΡΑ

188

1 ΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ Π’ ΑΓΑΠΩ

266

1 ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΓΙΟ ΣΟΥ

180 (1953)

1 ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ

83

1 Ο ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ (ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΝΑ)

216

1 ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟ

408

1 ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΚΟΣΜΕ

61

1 Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ

133

1 ΣΤΡΩΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ

110

1 ΚΡΙΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ

304 (1959)

1 ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ

138

1 ΣΕ ΔΙΩΞΑΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΟΚΙΝΙΑ

165

1 ΤΑ ΝΗΣΙΑ

202 (1959)

1 ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ

246

1 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΣΟΥ

84

1 ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΝ

182

1 Ο ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΑΣ

2 ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΗΣ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ

118

1 ΤΣΙΓΓΑΝΕ ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΒΙΟΛΙ

409

1 ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ ΧΟΡΕΨΕ ΜΟΥ

122

1 ΝΙΚΟΛΑΣ Ο ΨΑΡΑΣ

2 ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΟΙ ΣΤΑΛΕΣ

189

1 ΕΤΟΥΤΑ ΕΙΝΙΑ ΒΑΣΑΝΑ

172

1 ΣΕ ΠΑΛΑΤΙΑ ΣΕ ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ

2 ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ

 

APOSTOLOU USA

J-408

1 ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΚΟΣΜΕ

ATTICON USA

459-1 ΤΣΙΓΓΑΝΕ ΣΠΑΣΕ ΤΟ ΒΙΟΛΙ

447-1 1 ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΙΣΣΑ

 

PANHELLENIC RECORD +ARISTOPHONE USA

 

P-175 (1948)

1 Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Α-506

1 ΤΟ ΘΥΜΑ

 

GRECIAN PHONOGRAPH USA

 

483

1 ΕΙΜΑΙ ΚΟΚΟΡΑΣ

2 ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΣΟΥ

 

METROPOLITAN USA

 

ΜΕ- 183

1 ΧΤΕΣ ΑΝΤΑΜΩΘΗΚΑΜΕ

 

APOLLO

 

SY- 24 (1958)

1 ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ

SY- 74

1 ΖΑΪΡΑ

 

FIDELITY ΕΛΛΑΔΑ

 

77095

1 ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ’ ΓΙΝΕΣ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

77005

1 Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ

77075

1 Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ / Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ

 

PARNASSUS USA

 

Ρ-183 (1950)

1 ΕΙΜΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ

2 ΝΥΧΤΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ

 

STANDARD USA

 

F-9060

1 ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΣΕΡΒΙΚΟ

F-9136

1 ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

F-9138

1 ΑΧΑΡΙΣΤΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ℹ️ Η αντιγραφή και χρήση (αναδημοσίευση κλπ) αναρτήσεων στο σύνολό τους ή αποσπασματικά είναι ελεύθερη, με απλή αναφορά στην πηγή

ℹ️ Οι περισσότερες εικόνες που αναπαράγονται σε αυτόν τον ιστότοπο είναι πρωτότυπες ή μακέτες δικές μας.
Κάποιες που προέρχονται από το διαδίκτυο, αν δεν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο τις θεωρούμε δημόσιες χωρίς «δικαιώματα» ©®®
Αν υπάρχει πηγή την αναφέρουμε πάντα

Τυχόν «ιδιοκτήτες» φωτογραφιών ή θεμάτων μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσουν μαζί μας για διευκρινήσεις με e-mail.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

🔻 Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.
Αν σχολιάζετε σαν «Ανώνυμος» καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα διακριτικό όνομα, ψευδώνυμο, ή αρχικά

🔳 ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ:

Α) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog
Β) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Γ) εκτός θέματος ανάρτησης
Δ) με ασυνόδευτα link (spamming)

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά - όχι "Greeklings"