16 Ιουνίου 2024

Εκατοντάδες Χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους _πάνω από 150 πορείες σε “μέτωπο” κατά της ακροδεξιάς ... με παραμύθια στο βάθος του μυαλού χωρίς αίσιο τέλος


·       Λαοθάλασσα κατά του φασιστικού μορφώματος - Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε Παρίσι, Μασσαλία Τουλούζη, Λιόν, Λιλ …παντού ακόμη και σε χωριά

·       Δεκάδες χιλιάδες λαού πλημμύρισαν τους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της ανόδου του Εθνικού Συναγερμού (RN) στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.

·       Η αστυνομία ανέφερε πως πάνω από 350.000 _πάνω από 650 000 κατά την CGT, συμμετείχαν σε πορείες ενώ 21.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί αφότου συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν σε συλλαλητήρια κατά του αντιμεταναστευτικού, ευρωσκεπτικιστικού RN πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Το «μέτωπο» κατά της ανόδου της ακροδεξιάς
🤔  __ και άλλα παραμύθια χωρίς αίσιο τέλος __

Όσα γράφονται, όσα λέγονται και όσα εννοούνται - πόσο μάλλον αυτά που γίνονται πίσω από «κλειστές πόρτες» - τις τελευταίες μέρες σχετικά με την «ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ώστε να σταματήσει η επέλαση της ακροδεξιάς», είναι εξόχως αποκαλυπτικά.

Με επίκεντρο τα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία και με αφορμή την ανακοίνωση πρόωρων εκλογών από τον Μακρόν - λόγω της «πρωτιάς» του κόμματος Λεπέν στις πρόσφατες εκλογές - έχει σημασία να καταγραφούν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία και τοποθετήσεις για το τι πραγματικά είναι αυτά τα διάφορα «μέτωπα» που κάθε τόσο στήνονται, κυρίως στη Γαλλία, και για το αν τελικά εμπόδισαν τη λεγόμενη «άνοδο της ακροδεξιάς».

🤔  Τι γίνεται, λοιπόν,
αυτήν την περίοδο στη Γαλλία;

Για ακόμα μια φορά δημιουργήθηκε «προοδευτικός πόλος» ώστε να αποτραπεί η νίκη της Λεπέν στις επερχόμενες, πρόωρες, βουλευτικές εκλογές. Από όσα γράφονται, χωρίς να έχουν καταλήξει τα παζάρια, θα αποτελείται από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και την «Ανυπότακτη Γαλλία» του Μελανσόν. Θυμίζουμε ότι και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές είχε συγκροτηθεί ανάλογη «αντι-ακροδεξιά» συμμαχία, το NUPES, με τη συμμετοχή των ίδιων κομμάτων.

Ο επικεφαλής του πάλαι ποτέ κραταιού Γκολικού κόμματος, Ερίκ Σιοτί, δήλωσε ουσιαστικά ότι πρέπει να συμμαχήσει το κόμμα του με την Λεπέν, αφού «τα ίδια λέμε». Η δήλωσή του αυτή καταδικάστηκε από μέρος στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος.

Ο Πρόεδρος Μακρόν, επίσης, έχει κάνει την εξής - τουλάχιστον «διφορούμενη» - δήλωση, ότι «τείνει το χέρι σε όσους είναι έτοιμοι να έρθουν να κυβερνήσουν στην κατεύθυνση ενός φιλόδοξου ριζοσπαστισμού». Ενώ, παράλληλα, γράφτηκε πως ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το κόμμα του Μακρόν πιθανόν δεν θα κατεβάσει υποψηφίους στις περιφέρειες (στη Γαλλία όλες οι περιφέρειες είναι μονοεδρικές), όπου θα υπάρχουν υποψήφιοι από το «δημοκρατικό τόξο».

Τέλος, διάφοροι «πολιτικοί αναλυτές» γράφουν ότι η κίνηση του Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές γίνεται, το πιθανότερο, για να «εκθέσει» την Λεπέν σε κυβερνητικές ευθύνες, προκειμένου «να αφήσει πίσω τον λαϊκισμό της» ή/και για «να ανοίξει δρόμους συνεργασίας με την Αριστερά».

💥  Τι «δείχνουν» τα παραπάνω
με βάση την πρόσφατη και παλαιότερη πείρα;

·         Πρώτον, ότι κάθε τέτοιο «προοδευτικό μέτωπο», που συγκροτείται από βαθιά συστημικές δυνάμεις, οι οποίες προωθούν επί της ουσίας όλη την αντιδραστική ατζέντα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και των αναδιαρθρώσεων της ΕΕ, υπερασπίζεται το καπιταλιστικό σύστημα και τους θεσμούς του και δεν μπορεί παρά να εκφυλίζεται συνεχώς και να αντιδραστικοποιείται και το ίδιο.

·         Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ιστορικά πολλές φορές ότι η βαθιά «συστημική» πολιτική που ακολουθούν οι λεγόμενες «προοδευτικές» και «αριστερές» δυνάμεις, οδηγεί εργατικές - λαϊκές μάζες στην απογοήτευση και τις καθιστά ευάλωτες στην ψευδεπίγραφη «αντισυστημική» ρητορεία ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο όχι μόνο αυτά τα «μέτωπα» δεν μπορούν να αποτελέσουν «αντίπαλο δέος» στη λεγόμενη ακροδεξιά, αλλά την αξιοποιούν και ως μπαμπούλα για να δικαιώσουν τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους, ενώ καθόλου δεν εμποδίζουν την εκλογική άνοδό της.

Για του λόγου το αληθές
αξίζει να σημειώσουμε τα εξής:

·         Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έστω σαν σενάριο, καταγράφεται ότι ο Μακρόν θα «διευκολύνει» το να βρεθούν αντιμέτωποι η Λεπέν με τον «προοδευτικό πόλο». Με άλλα λόγια, ο Μακρόν, που έφτασε μέχρι το σημείο να παρακάμπτει το Κοινοβούλιο, για να περάσει το τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, εντάσσεται κι αυτός στους αντιπάλους της ακροδεξιάς. Είναι ο ίδιος Μακρόν που ψήφισε μαζί με την Λεπέν το νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση στη Γαλλία!

·         Ο υπερ-προβεβλημένος και στη χώρα μας νέος «ηγέτης» του πάλαι ποτέ κραταιού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ραφαέλ Γκλικσμάν, ασκεί κριτική στον Μακρόν ότι δεν στέλνει αρκετά όπλα στο μακελειό της Ουκρανίας! Με αυτόν τον «πολεμοκάπηλο» για μπροστάρη θα τσακίσουν την ακροδεξιά;

  • Τα «προοδευτικά» μέτωπα που στήνονται στη Γαλλία εναντίον αρχικά του πατέρα και σήμερα της Λεπέν - ιδιαίτερα σε δεύτερους γύρους διαφόρων εκλογών - έχουν ιστορία 30 χρόνων και βάλε. Πέραν του ότι έγιναν πλυντήριο για τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφάρμοσαν π.χ. ο Σιράκ, ο Σαρκοζί, ο Ολάντ, ο Μακρόν κ.ά., τελικά ωφέλησαν ή ζημίωσαν την Λεπέν; Ρητορικό το ερώτημα, γιατί τα αποτελέσματα είναι οφθαλμοφανή.

💥  Δεύτερον, για ακόμα μια φορά ξεσκεπάζεται ο «ψευτο-αντισυστημικός» χαρακτήρας των λεγόμενων ακροδεξιών δυνάμεων. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό αυτό που λένε οι ίδιοι πολιτικοί παράγοντες, που κατά τ' άλλα τούς αποκαλούν... «απειλή». Λένε δηλαδή ότι όταν βρεθούν στην εξουσία οι ακροδεξιοί, θα κάνουν τα ίδια με αυτούς, καθώς η διαχείριση του συστήματος και οι στρατηγικές επιλογές της γαλλικής αστικής τάξης μπορεί να ανέχονται και καμιά προεκλογική παραφωνία, αλλά τα κυβερνητικά πόστα απαιτούν τον «ρεαλισμό» που επιβάλλουν τα άμεσα συμφέροντα των ομίλων.

Δεν πρόκειται άλλωστε να διανύσουν και καμιά τεράστια απόσταση αυτές οι δυνάμεις, που από τη φύση τους είναι δυνάμεις του συστήματος και του κεφαλαίου. Η διακυβέρνηση Μελόνι στην Ιταλία είναι το πιο άμεσο παράδειγμα.

💥 Τρίτον, στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν και μια πιο τραγελαφική νότα. Ποιοι αλήθεια καλούν σε συγκρότηση τέτοιων «μετώπων» για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς; Το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστάτησε στη συγκυβέρνηση με τον - μέχρι τότε - περιθωριακό, ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη; Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά, επίσης των μνημονίων και της στρατηγικής συμμαχίας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ του Καμμένου; Ελεος πια! Και δεν αναφερόμαστε καν στη ΝΔ! Στελέχη της ήταν ο Βελόπουλος, η Λατινοπούλου και άλλοι ακροδεξιοί αστέρες.

Ήταν και είναι ΟΛΟΙ τους συνδιαμορφωτές και υποστηρικτές τού «δεν υπάρχει εναλλακτική» πέρα από τη «ρεαλιστική» διαχείριση του βάρβαρου συστήματος. Ηταν και είναι ΟΛΟΙ τους υποστηρικτές της αστικής «δημοκρατίας και ελευθερίας», που προωθεί κάθε αντιδραστικό και ανορθολογικό σχέδιο, περιθωριοποιεί τους εργαζόμενους και τον λαό από τη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή, τοποθετώντας τον σε ρόλο παθητικού χειροκροτητή - ψηφοφόρου «σωτήρων», πάντα στη λογική του «μικρότερου κακού» που συνεχώς φέρνει το μεγαλύτερο.

Στην Ελλάδα, όμως, υπάρχει το ΚΚΕ. Υπάρχει μαχητικό εργατικό - λαϊκό κίνημα με διάθεση σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική και ό,τι αντιδραστικό αυτή γεννά. Και αυτός είναι λόγος να ελπίζουμε κοιτώντας και τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες αποφασισμένοι κομμουνιστές και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που δεν τα βάφουν μαύρα και δεν θα μείνουν «κλεισμένοι στο σπίτι τους». Θα αποκαλύπτουν το σάπιο αντιδραστικό και φιλοπόλεμο μπλοκ αστικών πολιτικών δυνάμεων που παρουσιάζονται ως «προοδευτικές». Θα αποκαλύπτουν και θα ξεσκεπάζουν και τους «φιλειρηνιστές» συστημικούς τύπου Βελόπουλου, που υποστηρίζουν τον «φιλειρηνιστή» Τραμπ, ο οποίος είναι υπέρ της σφαγής της Παλαιστίνης, την κάθε Λατινοπούλου, μιμήτρια της «παραδοσιακής γυναίκας Μελόνι», που έχει γίνει υπόδειγμα πολιτικής για την ίδια την ΕΕ.

Κυρίως, εδώ υπάρχει ΚΚΕ που δίνει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση. Που εμπνέεται από τους μεγαλειώδεις αγώνες των λαών της Ευρώπης και πρωτοστατεί για τον συντονισμό τους. Που δίνει μάχες για την ισχυροποίησή του, για τον απεγκλωβισμό εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα κάθε εκδοχής. Που προβάλλει ότι ο καπιταλισμός - και όλα τα αντιδραστικά και αποκρουστικά «προϊόντα» του - δεν είναι το τέλος της Ιστορίας, ότι ο σοσιαλισμός είναι η απάντηση στον 21ο αιώνα.

Συνεργασία με την Λεπέν προκρίνει ο επικεφαλής των «Ρεπουμπλικάνων»


Καλά κρατούν οι έντονες διεργασίες στα επιτελεία των γαλλικών αστικών κομμάτων μετά την επικράτηση της ακροδεξιάς «Εθνικής Συσπείρωσης» (RN) της Μαρίν Λεπέν και τη συντριπτική ήττα του «φιλελεύθερου» Μακρόν. Υπέρ «μιας συμμαχίας με την RN και όλους εκείνους που προσδιορίζονται από τις αξίες της δεξιάς» τάχθηκε χτες ο επικεφαλής του κόμματος που χαρακτηρίζεται η «κεντροδεξιά» στη Γαλλία, των «Ρεπουμπλικάνων» (LR), Ερίκ Σιοτί, ο οποίος ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών (30 Ιούνη) μίλησε για την «ανάγκη να υπηρετήσουμε τη χώρα, που κινδυνεύει».

Μιλώντας στο δίκτυο TF1, ο Σιοτί είπε ότι «με την RN λέμε τα ίδια πράγματα, άρα ας σταματήσουμε να κάνουμε μια φανταστική αντιπολίτευση», για να προσθέσει πως «πρέπει να δημιουργηθεί μια δύναμη η οποία θα αντιταχθεί στην ανικανότητα του μακρονισμού και σε συνεργασίες παρά φύση», όπως αυτές που εξετάζονται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Επέμεινε ότι αυτή η θέση εκφράζει μεγάλο μέρος των μελών και οπαδών των «Ρεπουμπλικάνων», αναφέροντας ότι LR και RN «λέμε το ίδιο πράγμα» για το «χάος με τη μετανάστευση», για να καταλήξει πως «σήμερα οι LR είναι πολύ αδύναμοι» και χρειάζεται «ένα σχήμα να υψωθεί για να βρεθεί αντιμέτωπο με την ανικανότητα του μακρονισμού».

Στις δηλώσεις του Σιοτί αντέδρασαν μια σειρά στελέχη του κόμματός του, όπως ο σημερινός πρόεδρος της γαλλικής Γερουσίας, Ζεραρ Λαρσέρ, ο οποίος προέρχεται από τους LR. Τον κάλεσε ευθέως σε παραίτηση, ενώ και ο επικεφαλής της ομάδας των γερουσιαστών των LR, Μπρουνό Ρεταγιό, διαφώνησε έντονα, υποστηρίζοντας ότι η RN δεν είναι «αυτή που μπορεί να επαναφέρει σε σωστό δρόμο τη Γαλλία, απέχει πολύ από αυτό», επειδή «η δημαγωγία δεν οδήγησε ποτέ μια χώρα». Νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο όλων των μελών της Γερουσίας που ανήκουν στους LR, με το οποίο τάχθηκαν «ομόφωνα» υπέρ της διατήρησης «της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας» των LR «έναντι και του στρατοπέδου των μακρονιστών και του στρατοπέδου των λεπενιστών».

Διαφορετική ήταν η γνώμη του επικεφαλής της οργάνωσης Νεολαίας των LR, Γκιλέμ Καραγιόν, ο οποίος, χαιρετίζοντας τις δηλώσεις Σιοτί, είπε ότι «με χιλιάδες υποστηρικτές των LR επιλέγουμε το θάρρος και την κοινή λογική».

Από τη πλευρά της η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της RN, χαιρέτισε τη «θαρραλέα επιλογή» και το «αίσθημα ευθύνης» του Σιοτί. Ο δε πρόεδρος της RN, Ζορντάν Μπαρντελά, είπε ότι ο πρόεδρος των LR «επιλέγει τα συμφέροντα των Γάλλων πριν από αυτά των κομμάτων μας» και κάλεσε «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αποκαταστήσουμε την εξουσία και την τάξη, και να στηρίξουμε την αγοραστική δύναμη των Γάλλων».

Διεργασίες όμως «τρέχουν» και στο πεδίο της σοσιαλδημοκρατίας, μετά την προχτεσινή σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), τους Οικολόγους, την οπορτουνιστική «Ανυπότακτη Γαλλία» και το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας, όπου κατέληξαν να διαπραγματευτούν σχήμα συνεργασίας και σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές, όπως είχε γίνει και το 2022.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, ακόμα κι αν το ζητήσει η επόμενη κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δεν είναι η RN αυτή που ορίζει το Σύνταγμα» και ότι «οι θεσμοί είναι ξεκάθαροι, η θέση του Προέδρου επίσης, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».

Να σημειωθεί ότι μετά τις ευρωεκλογές, που σηματοδότησαν και νέα μεγάλη υποχώρηση του γαλλικού κυβερνητικού συνασπισμού, η RN είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη ευρωκοινοβουλευτική δύναμη στην Ευρώπη, έχοντας συνολικά 30 ευρωβουλευτές.

Πάνω από 100 χιλιάδες
στους δρόμους του Παρισιού

Στο Παρίσι, έως 100.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για μια πορεία που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (15:00, ώρα Ελλάδας) από την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, στα ανατολικά, και θα καταλήξει μέσω της πλατείας της Βαστίλης στη Νασιόν.

Με πλακάτ κατά των ρατσιστών - νεοναζί η νεολαία της Γαλλίας στους δρόμους του Παρισιού, με αφορμή την άνοδο του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) στις πρόσφατες ευρωεκλογές

Δεν έλειψαν και τα επεισόδια με αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματίες _
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, αφότου η κεντρώα συμμαχία του κατατροπώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό (RN) στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μία πρώτη σειρά δημοσκοπήσεων δείχνει πως ο RN μπορεί να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών αλλά και οργανωμένοι σε συνδικάτα και πολιτικές νεολαίες διαδήλωσαν μαζικά στο Παρίσι κατά της ανόδου της ακροδεξιάς.

·       Δημοσκόπηση του περιοδικού Point που δημοσιοποιήθηκε προχθές, Παρασκευή, προβλέπει πως ο RN θα έρθει πρώτος στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών με ποσοστό 29,5% των ψήφων, σε μικρή απόσταση από έναν συνασπισμό αριστερών κομμάτων που αποκαλείται Λαϊκό Μέτωπο και συγκεντρώνει το 28,5%.

·       Το «κεντρώο» στρατόπεδο του Μακρόν συγκεντρώνει το 18%.

·       Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο δημοσκοπήσεις η Αριστερά δεν υπολείπεται πολύ του RN και προηγείται της ομάδας του Μακρόν.

·       Στο στρατόπεδο της ακροδεξιάς, ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης Ζορντάν Μπαρντελά δηλώνει πανέτοιμος να γίνει πρωθυπουργός και να πάρει τη σκυτάλη διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και αναμοχλεύει τα βασικά αντανακλαστικά της κομματικής του βάσης με εξαγγελίες για αύξηση της αγοραστικής δύναμης και περιορισμό της μετανάστευσης.

·       Σχεδόν ένα 24ωρο πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές τα κόμματα παραμένουν σε εσωτερικό αναβρασμό. Ο σοσιαλδημοκράτης "ακροαριστερός" Μελανσόν αποκλείει από το ψηφοδέλτιο τους επικριτές του... μύλος!!

Ο πρώην πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος αναστατώνοντας του Σοσιαλιστές που θέλουν νέα σελίδα. Και το δεξιό κόμμα του Ρεπουμπλικάνων είναι βυθισμένο στην αβεβαιότητα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που ακύρωσε την καθαίρεση του προέδρου Ερίκ Σιοτί που οδηγεί το κόμμα σε διάσπαση ανακοινώνοντας συμμαχία με τη Λεπέν και το Μπαρντελά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ℹ️ Η αντιγραφή και χρήση (αναδημοσίευση κλπ) αναρτήσεων στο σύνολό τους ή αποσπασματικά είναι ελεύθερη, με απλή αναφορά στην πηγή

ℹ️ Οι περισσότερες εικόνες που αναπαράγονται σε αυτόν τον ιστότοπο είναι πρωτότυπες ή μακέτες δικές μας.
Κάποιες που προέρχονται από το διαδίκτυο, αν δεν αναφέρεται κάτι συγκεκριμένο τις θεωρούμε δημόσιες χωρίς «δικαιώματα» ©®®
Αν υπάρχει πηγή την αναφέρουμε πάντα

Τυχόν «ιδιοκτήτες» φωτογραφιών ή θεμάτων μπορούν ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσουν μαζί μας για διευκρινήσεις με e-mail.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

🔻 Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.
Αν σχολιάζετε σαν «Ανώνυμος» καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα διακριτικό όνομα, ψευδώνυμο, ή αρχικά

🔳 ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ:

Α) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog
Β) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Γ) εκτός θέματος ανάρτησης
Δ) με ασυνόδευτα link (spamming)

Παρακαλούμε τα σχόλια σας στα Ελληνικά - όχι "Greeklings"